To store trænere siger tak for kampen

6. JUN 2018 • 12:51SPORT • AF REDAKTIONEN

To store trænere siger tak for kampen

Pokalfinalen Grundlovsdag som NB Bornholm vandt 2-1 over Rønne fB var det sidste møde mellem cheftrænerne Lasse Holmgaard og Mathias Jensen. De har i de seneste seks år stået overfor hinanden i stribevis af dueller om Bornholms fodboldtrone. Men lige om lidt er Holmgaard fortid på Nexøs bænk. Han får i stedet en bænkplads i Valby Idrætspark som cheftræner for Boldklubben Frem. Plus et respektfuldt ”Tak for kampen” fra sin mangeårige rival i Rønne fB, Mathias Jensen:

– Jeg kommer til at savne Lasse Holmgaard rigtig meget. Jeg har også skrevet til ham og lykønsket ham med det nye job. Det er rigtig godt gået. Jeg har nydt kampene mod ham, for det har været nogle gode kampe med knald på, hvor vi begge gerne har villet vinde. Det har været sjovt at være med til.

Respekt for hinanden

Mathias Jensen overtog cheftrænerstolen i Rønne i 2014. Da havde han været assistenttræner siden 2012.
Han mener, at kollegaen i NB-Bornholm har opbygget et fast koncept i Nexø:

– Han er god til at samle et hold om et enkelt koncept, som han bliver nødt til, når de har polske spillere og spillere fra København. Så bliver man nødt til at holde det simpelt, og det har Lasse været god til. De spiller hårdt og fysisk, og de spiller på en måde, som der ikke er mange andre, der gør. De gør det rigtig godt, med det de kan.

Respekten er gengældt hos kollegaen Lasse Holmgaard, der har stået i spidsen for Nexø-holdet de seneste ni år:

– Mathias Jensen er en rigtig klubmand. Han arbejder stenhårdt for at hive resultater hjem, også på den mest simple måde. Det har jeg stor respekt for. I de år han har været cheftræner vil jeg rose ham for, at han har fået det maksimale ud af sin trups potentiale.

Ikke enige

Men selvom de to cheftrænere har stor respekt for hinanden, er de ikke helt enige om, hvem der har haft overtaget i opgørene.

– Da jeg startede som træner, havde vi overtaget på dem, men her til sidst er NB blevet bedre, og de har haft overtaget, siger Mathias Jensen. Han erkender, at NB har haft et bedre hold end Rønne fB i den seneste tid.

Den udlægning vil Lasse Holmgaard ikke nikke til:

– Nej, jeg føler, at vi har haft initiativet alle de ni år, jeg har været her. Det er klart, at når man mødes så mange gange, så taber man også nogle enkelte kampe, og det har vi også gjort. Men overordnet set, så har Mathias aldrig nogensinde vundet hverken en pokal eller en turnering imod mig. Så hvis han føler, at han har haft overtaget, så er jeg imponeret over, hvordan han har regnet det ud.

NB-træneren har ofte fået skudt i skoene, at hans hold har fokuseret mere på rå fysik end på poleret fodbold langs græsset. Den kritik preller helt af på Lasse Holmgaard:

– Jeg er personligt iskold omkring, om man spiller langs jorden, satser på kontra eller spiller tiki-taka. Det betyder ikke noget for mig. Men det har det gjort for ham og for Rønne fB, for de nævner altid, at de vil spille god fodbold. Men det vil jeg ikke rose Mathias for. Til gengæld vil jeg rose ham for rigtig gode resultater, som er kommet efter hårdt arbejde


25. MAJ 2019 • 06:31 FOR ABONNENTER

Permagrønt søger medlemmer til nyt samarbejde

Mest læste