Sådan algebehandler du dit tag

SPONSORERET AF INGEN-ALGER.DK

Sådan algebehandler du dit tag

Der findes en del virksomheder, som tilbyder algebehandling af tage. Står du og overvejer, om du skal få dit tag behandlet mod de irriterende alger, der giver alt en kedelig grå-grøn farve, er det vigtigt, at du nøje udser dig et firma, der tager højde både for tagets overflade og miljøet. Der er dog delte meninger om det at få renset taget. I det nedenstående kommer vi ind på to af dem.

Det danske vejr
Det er ikke til at komme udenom de grønne alger, når vi bor i Danmark. Det fugtige vejr gør, at det er meget få tage, der går ram forbi, når algerne vælger levested. Tillige er der mos og lav, som også gerne slår algerne følge på tagryggen. De grønne vækster og pletterne fra lavet i grå, hvide, gule og sorte farver får jo ikke ligefrem taget til at se pænt og velholdt ud. Lidt det samme oplever vi med vores fliser i haven, der bliver grønne og får flisepest. Fliserne kan også renses pæne i gen, det kan du læse mere om her.

Hvordan foregår algebehandlingen?

Når et tagrenserfirma skal algebehandle et tag, sker det oftest fra jorden. De benytter en lang lanse til behandlingen. Man gør det fra jorden for at undgå at skulle kravle rundt på taget og risikere at ødelægge tagsten og -plader. Der kan være undtagelser. Nogle steder er det ganske enkelt ikke muligt at gøre det fra jorden på grund af højden op til taget, eller fordi taget har en helt særlig konstruktion. Der findes virksomheder, der kun benytter miljøvenlige midler til at rense taget med. Det er midler, der er biologisk nedbrydelige og derfor ikke skader miljøet i så høj grad som andre midler. Det kan naturligvis anbefales at benytte disse virksomheder.

Det kan tage tid før taget er pænt
Når desinficeringsmidlet er kommet på taget virker det allerede 30 minutter efter. Det vil forårsage, at laget af alger, lav og mos begynder at gå i forrådnelse. Hvor hurtigt det går kommer helt an på lagets tykkelse. Der kan gå alt fra to dage og op til et år, før man kan se det færdige resultat. Det går så langsomt, fordi det er regnen og vinden, der skal ”feje” det døde plantemateriale væk. Det er en yderst skånsom måde, som ikke skader taget. Ved meget mos og lav af den grå type, kan det imidlertid tage mere end et år, og det anbefales derfor at få udført algebehandlingen igen året efter.


Mest læste

18. APR 2019 • 17:29SPORT

NB Bornholm tabte i Hellerup

18. APR 2019 • 16:16SPORT

Rønne fB sejrede skærtorsdag