Krigen optrappes: Forsyningen og RVV i strid om millioner
– Der er opstået en situation, der er rigtig dårlig i forhold til øens forsyning, lyder det fra direktør ved BEOF, Rasmus Sielemann Christensen. Foto: Berit Hvassum

14. MAR 2018 • 14:15 • AF JAKOB MARSCHNER

Krigen optrappes: Forsyningen og RVV i strid om millioner

Uenighederne mellem Bornholms Energi og Forsyning (BEOF) og Rønne Vand og Varme (RVV) er spidset betydeligt til. RVV har undladt at betale 2,4 millioner kroner af den samlede faktura på 5,5 millioner kroner for varme, som BEOF leverede i januar.

RVV-direktør Erik Steen Andersen oplyste i en mail sidst i februar, at RVV udelukkende ville betale 3,1 million kroner for januar. Beløbet er nu forfaldet til betaling, og RVV har ikke indbetalt de resterende 2,4 millioner.

– Der er opstået en situation, der er rigtig dårlig i forhold til øens forsyning. Situationen er ganske usædvanlig, siger Rasmus Sielemann Christensen, direktør i Bornholms Energi og Forsyning.

– Rønne Vand og Varme er holdt op med at betale sine regninger for den varme, som de køber. De har meddelt os, at de kun vil betale os halvdelen af kostprisen.

– På årsbasis handler det om et tocifret millionbeløb, som Rønne Vand og Varme siger, at de ikke vil betale. Vi fyrer mere i januar end resten af året, så man kan ikke bare gange med 12, men på årsbasis bliver det til et tocifret millionbeløb. Det er et uoverstigeligt stort beløb for os, siger BEOF's direktør.

– Jeg har været direktør i forsyningsvirksomheder i mere end 10 år. Og jeg har aldrig tidligere oplevet, at en stor kunde holder op med at betale sine regninger.

BEOF: Det vil give os tab
Loven er sådan indrettet, at BEOF ikke må tjene penge på den varme, som selskabet leverer. Så for BEOF ser situationen sådan ud, at RVV ved ikke at betale den fulde faktura tvinger BEOF til at tabe penge på at producere varme til RVV.

– Situationen er alvorlig, for vi kan ikke blive ved med at producere varme med tab, og det er det, som de vil tvinge os ud i. Det kan vi, som enhver anden virksomhed, selvfølgelig ikke klare, siger Rasmus Sielemann Christensen.

I yderste konsekvens kan regningen derfor havne hos alle de bornholmske forbrugere, mener BEOF.

RVV: Vi overholder aftalen
Det er forkert, når Bornholms Energi og Forsyning anfører, at Rønne Vand og Varme misligholder de to selskabers aftale ved udelukkende at ville betale 3,1 millioner kroner for varme leveret i januar.

Det er tværtimod RVV, der overholder aftalen. Det siger Erik Steen Andersen, direktør i Rønne Vand og Varme.

De 3,1 million kroner er nemlig den pris, der følger af en 28 år gammel beslutning, som Rønne Byråd traf i 1990, anfører RVV's direktør.

I 1990 besluttede byrdået, at fremtidige ombygninger og reparationer på et anlæg som den netop ombyggede Blok 6 på Skansevej skulle betales med 23 procent af RVV og 77 procent af det selskab, der i dag hedder Bornholms Energi og Forsyning.

– Humlen er, at vi holder os til den aftale, som vi har, siger Erik Steen Andersen.

– I aftalen står der, at man skal dele udgifterne ved ombygninger som den aktuelle af Blok 6 med 23 procent til varmesiden (RVV, red.) og 77 procent til elsiden (BEOF, red.). Den fordeling er blevet brugt ved hver ombygning eller reparation, og det er også den, som vi bruger her.

– Det er BEOF, der går væk fra den aftale ved at sige, at vi skal betale først 90 procent, som de så siden gjorde til 92 procent af prisen for at bygge Blok 6.

Mener du dermed, at det er RVV, der beregner prisen på den måde, som den hele tiden har været beregnet på?

– Ja, siger Erik Steen Andersen.

SENESTE NYHEDER

22. MAR 2019 • 06:29 FOR ABONNENTER
Erhvervsforening advarer mod kommunalt udbudskontor
21. MAR 2019 • 19:01 FOR ABONNENTER
Fortsat strid om læskur i Listed

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. MAR 2019 • 07:01
Huset er væk
20. MAR 2019 • 13:54
Butikken åbner ikke igen
21. MAR 2019 • 12:08
DF: Man tager sig til hovedet
20. MAR 2019 • 20:53
Farvel til skøjtebanen

Mest læste