Bornholms Politi: Flere unge bryder loven
Arkivfoto

23. FEB 2018 • 14:07 • AF SOFIE EJDRUP

Bornholms Politi: Flere unge bryder loven

Gruppen af kriminelle børn og unge under 18 år voksede i 2017 på Bornholm i forhold til året før. Til gengæld havde de unge i gennemsnit en smule færre sigtelser per person end i 2016.

Det viser Bornholms Politis årlige analyse af ungdomskriminalitet, som netop er udkommet.

I alt brød 76 unge under 18 år, heraf 64 drenge og 12 piger, loven i det forgange år, hvilket er en stigning på 29 procent i forhold til 2016, hvor antallet af unge kriminelle var 59.

Samtidig er gruppen af unge, som begår hård kriminalitet, vokset. I alt blev 56 unge sigtet for straffelovsovertrædelser i 2017, hvilket er det højeste antal i fire år.

Nationale tal kan skjule lokal tendens
Siden 2014 er ungdomskriminaliteten på Bornholm steget støt, men ifølge fungerende vicepolitiinspektør Henrik Schou, som er leder af Bornholms Politis forebyggelsesenhed, er det svært at sige hvorfor.

Vicepolitiinspektøren påpeger dog, at ungdomskriminaliteten på øen følger en generel udvikling i samfundet:

– I de små politikredse, som på Bornholm, hvor tryghedsniveauet er højt, er trygheden en smule faldende og ungdomskriminaliteten en smule stigende, siger han.

På landsplan har kriminaliteten blandt børn og unge været markant faldende siden 2006, men ifølge Det Kriminalpræventive Råd kan faldet i landets større byer camouflere en anden udvikling i yderområderne.

– Det meste ungdomskriminalitet foregår i de store byer, så når der er fald dér, kan det godt skjule en lokal trend. Vi kigger kun på nationale trends, ikke lokale, og vi kan vi ikke afvise muligheden, siger Jon Lund Elbek, analytiker ved Det Kriminalpræventive Råd.

I forhold til brud på straffeloven i 2017 er der især sket en stigning i antallet af tyverier, hærværk, forbrydelser mod kønssædelighed og forbrydelser mod den offentlige myndighed. Til gengæld er der et markant fald i antallet af indbrud.

SENESTE NYHEDER

18. DEC 2018 • 14:47 FOR ABONNENTER
Landmænd er truet af konkurs efter år med store tab
18. DEC 2018 • 12:37 FOR ABONNENTER
Keramikerne håbede til det sidste trods røde tal
18. DEC 2018 • 12:34 FOR ABONNENTER
Keramikfabrik konkurs: Vi har prøvet alt

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste

15. DEC 2018 • 12:02 FOR ABONNENTER

Tre på stribe til Cort