RVV fortsætter kamp mod Skat: Det handler om 14 millioner
Foto: Berit Hvassum

25. JAN 2018 • 07:02 • AF ANNA GUDMANN

RVV fortsætter kamp mod Skat: Det handler om 14 millioner

Rønne Vand og Varme har ikke opgivet kampen om at få 14 millioner kroner tilbage fra Skat. Hvis det lykkes, kommer det fjernvarmekunderne i Rønne til gode.

RVV har anket en dom, hvor byretten har afgjort, at Skat ikke skal betale gamle afgifter svarende til 14 millioner kroner tilbage til Rønne Vand og Varme.

Afgifterne blev indkrævet, efter Skat i 2010 vurderede, at Bornholms Energi og Forsyning ikke havde betalt de rigtige afgifter i perioden fra 2007 til 2009. Afgifterne skulle betales i forbindelse med varmeproduktion, og fordi RVV køber varmen fra Beof, er det RVV, der har betalt de 14 millioner til Skat.

Pengene kom fra Rønnes borgere
Formelt set er det Bornholms Energi og Forsyning, der har lagt sag an mod Skat for at få de 14 millioner kroner tilbage, men det er Rønne Vand og Varme, der reelt kører sagen.

– Vi har den økonomiske interesse. Vi har lavet en aftale med Beof om, at vi fører sagen på deres vegne, fordi det er os, der betalte pengene, siger direktør for RVV, Erik Steen Andersen.

Da RVV betalte de 14 millioner, blev pengene indhentet gennem kunderne, der betalte en højere pris for fjernvarmen.
Erik Steen Andersen fortæller, at RVV betalte de 14 millioner i 2010 med det samme for en sikkerheds skyld, men dengang var det ikke RVVs opfattelse, at afgifterne retmæssigt skulle betales tilbage til Skat.

– Vi indbetalte pengene, og efterfølgende ville vi så gøre alt, hvad vi kunne, for at få pengene igen. Og det er så sidste skud i bøssen, vi bruger her, og hvis det kan lade sig gøre, så har vi gjort, hvad vi kunne, for at få varmekundernes penge tilbage igen, siger Erik Steen Andersen.

RVV har fundet nye dokumenter
Erik Steen Andersen fortæller, at Rønne Vand og Varme har valgt at anke sagen til landsretten, eftersom der er dukket nye dokumenter op. Han mener, de kan rykke den afgørelse, byretten er kommet med.

Omdrejningspunktet for sagen er, hvorvidt varmeaftalen mellem Beof og RVV fra 1988 er godkendt eller ej. Det afhænger af, om RVV og Beof har ageret som om en tilføjelse til aftalen fra 1997 har været godkendt – selvom den ikke har været indsendt til godkendelse hos myndighederne. Det kunne ikke dokumenteres i byretten, men det, mener Erik Steen Andersen, kan dokumenteres nu.
Hvis Beof – og dermed RVV – vinder retssagen ved Østre Landsret, skal Skat betale de 14 millioner kroner tilbage igen. I så fald vil pengene gå til RVVs kunder i Rønne.

– Jeg ved ikke lige hvordan, vi giver dem tilbage igen, men pengene skal havne tilbage hos kunderne, for det er der, vi har krævet dem op, siger Erik Steen Andersen.

Han fortæller, at sagen ikke bliver afgjort lige foreløbig.
– Nu har vi indgivet anken, det gjorde vi den 15. januar, og så venter vi på, hvad der sker. Men det tager typisk et lille års tid, sådan noget. Vi håber da meget på, at vi kan berige Rønnes borgere med 14 millioner kroner, siger han.

SENESTE NYHEDER

16. DEC 2018 • 09:11 FOR ABONNENTER
Langelinies lange historie

MEST LÆSTE BORNHOLM

15. DEC 2018 • 12:02 FOR ABONNENTER

Tre på stribe til Cort

Mest læste

15. DEC 2018 • 12:02 FOR ABONNENTER

Tre på stribe til Cort