Derfor skal du sende dit barn på idrætsefterskole

SPONSORERET AF LÆGÅRDEN EFTERSKOLE

Derfor skal du sende dit barn på idrætsefterskole

Har du en søn eller datter der overveje at tage på idrætsefterskole i 9 eller 10. klasse, men er i tvivl om, om det er noget for ham eller hende, så læs med her.

Der er rigtig mange fordele ved at sende sit barn afsted på idrætsefterskole. Her får du tre grunde til, hvorfor dit barn vil få en uforglemmeligt og fantastisk år på en idrætsefterskole. En af disse idrætsefterskoler kunne f.eks. være Lægården efterskole, der både både tilbyder actions sport, håndbold og roning på højt plan.

Sporten
En af de helt store fordele ved at vælge en idrætsefterskole er muligheden for at dyrke sin yndlingssport op til 6 gange om ugen. Udover at du har mulighed for at dyrke en masse sport har du også mulighed for at dygtiggøre dig indenfor specifikke sportsgrene.

På de fleste idrætsefterskoler er der nemlig tilknyttet professionelle og dedikerede trænere, der ønsker at skabe de bedste udviklingsrammer for deres elever. På en idrætsefterskole er du sikker på at blive udfordret både fysisk og mentalt. Du vil ofte blive tildelt et bestemt træningsprogram, der er skræddersyet til dig, så du altid vil få det maksimale ud af træningen.

Du har også mulighed for at prøve kræfter med helt nye sportsgrene som du aldrig har prøvet før. Det helt unikke ved idrætsefterskoler er muligheden for at prøve nye, unikke og anderledes sporstgrene, som man normalt ikke ville have mulighed for at opleve ude i det almindelige forreningsliv, det kunne bl.a. være klatring, rooning eller action sport.

Det sociale
Uanset hvilken efterskole du vælger, så kan du ikke komme uden om, at et år på efterskole er en social positiv oplevelse. Når man siger ja til et år efterskole, siger man ja til fælleskabet, det sociale og nye bekendtskaber. Det er nemlig ikke som at gå i en almindelig 10.klasse, her kommer du til at dele værelse med 1-3 andre elever, og på den måde danner du hurtigt et tæt forhold med dine roomies og dem som du deler gang med.
Når du er sammen med andre mennesker 24 timer i døgnet, vil du lynhurtigt knytte et tæt bånd med dem som du går på efterskole med og du vil hurtig få en følelse af at være en del af et større fælleskab. På en efterskole vil du skabe livsvarige relationer med andre.

Udviklingen
At gå på idrætsefterskole handler ikke kun om at dyrke sport og få en masse nye venner. Det handler også om at du udvikler dig som et selvstændigt individ og hvordan du bliver en bedre udgave af dig selv.
Et efterskoleår er et år hvor du lærer at omgås en masse nye mennesker og lærer hvordan du står på egne ben uden en mor og far der griber dig, når du falder. Hvis du sender dit barn på efterskole, kan du være sikker på, at du får et mere selvstændigt barn hjem igen. m


Mest læste

22. FEB 2019 • 14:18 FOR ABONNENTER

DBU-formand klar til genvalg i 2020

21. FEB 2019 • 22:45SPORT

Guldnål til Aarsballe-leder

21. FEB 2019 • 13:18SPORT

Pengeregn over idrætten