Ny virksomhed i Nexø: Folk bliver også stressede på Bornholm

8. JAN 2018 • 11:18 • AF ELISABETH KROGH

Ny virksomhed i Nexø: Folk bliver også stressede på Bornholm

På Bornholm sender blandt andet sæsonarbejde, en presset offentlig sektor og begrænsede jobmuligheder folk hjem med stress.

Det siger stifter af nystartet stresscoachvirksomhed i Nexø, Susanne Abild Kodahl. Hun har selv årelang erfaring med arbejdsbyrden i den offentlige velfærdssektor og har selv været ramt af stress.

Blandt andet af den grund flyttede hun for to år siden til Bornholm, og har nu stiftet stresscoach-virksomhed ‘Abild Coaching – vejen ud af stress’ med udgangspunkt fra Aarsdalevej lige udenfor Nexø.

– Folk kender mest Bornholm som et smukt og roligt feriested, men folk får også stress her, blandt andet fordi der er begrænsede jobmuligheder på øen, siger hun.

– Det kan gøre folk pressede og nervøse for at miste deres job. Desuden er der mange job herovre, som er sæsonbetonede, og hvor folk både har meget travlt i visse perioder og bliver fritstillet i andre perioder. Det giver pres og usikkerhed.

– Samtidig er der også specifikke brancher, hvor det er svært at rekruttere kvalificeret arbejdskraft. De ansatte her er særligt sårbare i forhold til opsigelser og sygemeldinger, da det kan give øget arbejdspres med stress til følge for de resterende medarbejdere, siger Susanne Abild Kodahl.

SENESTE NYHEDER

18. DEC 2018 • 20:34 FOR ABONNENTER
Netværk ser flere veje til mere mangfoldighed
18. DEC 2018 • 17:07 FOR ABONNENTER
Winni: Bornholm kan holde fast i det meste erhvervsfremme
18. DEC 2018 • 16:27 FOR ABONNENTER
Mail til ejendomsmægler: Jeg har mistet tålmodigheden

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste

15. DEC 2018 • 12:02 FOR ABONNENTER

Tre på stribe til Cort