Tag en smuttur til København – det vil du ikke fortryde

SPONSORERET AF STUDENTERGUIDEN.DK

Tag en smuttur til København – det vil du ikke fortryde

Af og til har man brug for at give sig selv mulighed for at koble af fra hverdagens stress og jag. Et lille smut til København vil kunne bidrage til fornyet energi.

Når danskerne vælger deres rejsedestinationer, så er det ofte ønsket om storbyferier og strandferier der i særdeleshed er med til at afgøre, hvor turen går til, viser en undersøgelse fra Momondo. 35% af de rejselystne danskere ønsker at tage på en strandferie, mens hele 39% ønsker at tage på en storbyferie. Særligt byer som Bangkok, London og Malaga er eftertragtede rejsedestinationer.

Det virker ofte lidt som om at Danmarks egne smukke byer glemmes i processen.
Som det så fint synges i Far til fire på Bornholm: ”Danmark har fra naturen fået en helt uvurderlig gevinst: Fyn og Jylland og Sjælland og Lolland-Falster og så ikke mindst: Bornholm.”

Som også vises i Far til fire har københavnerne altid været glade for at besøge Bornholm. Københavnerne holder så meget af Bornholm, at Bornholm d. 21. april 2018 indtager Københavns Rådhusplads, hvor Bornholm vil blive repræsenteret ift. bl.a. turisme og erhverv.

København har, som Danmarks hovedstad, ligeså altid været elsket af bornholmere, for ikke at tale om resten af Danmark.

En tur til København
Danskerne elsker at rejse så meget, at 8 ud af 10 danskere var på ferie i 2015, hvor en eller flere blev afholdt i Danmark samme år, siger en statistik fra VisitDenmark. Idet storbyferier er så populære blandt danskerne, og vi så godt kan lide at rejse, hvorfor så ikke tage et smut til Danmarks bankende hjerte?

Efter en økonomisk nedgangstid har København det sidste årti oplevet økonomisk og kulturel fremgang, og står nu stærkt både nationalt og internationalt. Byen er altså i konstant forandring.

En tur til København vil for mange føles som ren nostalgi, men der vil også være nye oplevelser at hente, idet byen konstant forandrer sig.

Transportmuligheder
Der er rigeligt med transportmuligheder, hvis du vil fra Bornholm til København. Du kan for eksempel rejse mellem Bornholm og København med Bornholmerbussen København-Rønne og hurtigfærge. Denne mulighed giver en let, hurtig og ikke mindst behagelig rejse, hvor du kan nyde bølgernes brusen og vindens susen. Rejsetiden er omkring 3 timer, og man må gerne medbringe klap- eller barnevogn helt gratis. Hvis du bliver let køre- eller søsyg, så er der også mulighed for at rejse med fly, herunder Bornholmerflyet, som er en del af Danish Air Transport (DAT).

Attraktioner
København har masser af byde på uanset, om det er første eller femte gang, du besøger Danmarks hovedstad.
I København er der attraktioner og seværdigheder for enhver smag. Uanset dine interesser, vil der være noget at se. Langt de fleste af dem er desuden inden for gåafstand, så du kan få set dem i løbet af det/de døgn, du tilbringer i København. Der er meget mere at se end Den Lille Havfrue. Københavns historie går helt tilbage til grundlæggelsen omkring 800-tallet, og derfor er byen fuld af betydningsfulde bygninger (nogle af dem bygget af Christian IV), interessante attraktioner, historiske landemærker og diverse museer som Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst.

På Nationalmuseet kan du fx se genstande fra hele verden, og opleve udstillinger omhandlende mange forskellige perioder. Man kan nemt få en hel dag til at gå på museet, eller nøjes med at fordybe sig i en enkelt udstilling. Interesserer danskernes historie helt tilbage til oldtiden dig? Vil du gerne se de berømte guldhorn? Eller er du mere til mumier fra det gamle Egypten? Uanset dine interesser, er der noget for hver en smag. Hvis kunst interesserer dig mere end historie, så har Statens Museum for Kunst udstillinger om alt fra dansk og nordisk kunst, herunder Vilhelm Hammershøi og P.S. Krøyer, til fransk kunst med værker af eksempelvis Matisse og Picasso.

Det kan virke som en barriere, at ens budget er stramt. Men der er ingen grund til at blive hjemme: København rummer masser af gratis aktiviteter. Tag fx ud og se fristaden Christiania, hvor sangeren Lukas Graham voksede op, Den Lille Havfrue på Langelinie, Nyhavn, Den Botaniske Have eller nogle af byens mange andre skønne haver og parker. Arkitekturen i København er værd at bemærke, da der er mange flotte bygninger. En tur ned af strøget for at shoppe lidt og få en god billig kop kaffe, er der heller ikke noget i vejen for.

Synes du alligevel, at det hører sig til, at besøge nogle attraktioner, hvor det koster penge, så er der penge at spare med et Copenhagen Card. Her kan du klikke af de attraktioner, du ønsker at besøge, som fx Den Blå Planet, Rundetårn, diverse museer, Zoologisk Have, Øresundsakvariet eller Tivoli.

Den 100 år gamle forlystelsespark Tivoli er Danmarks mest populære attraktion med mere end 4 millioner besøgende i 2016 alene. Det er svært at komme udenom en dag omgivet af forlystelser, spil og hygge, når man tager til København.

Som afrunding på den succesfulde tur til København er det måske tid til at forkæle dig selv med en klipning - måske en ny frisure som souvenir på en fantastisk tur?

Du kan danne dig en oversigt over frisørsaloner i KBH. Som en idé til en frisørsalon med en lidt særlig stil kunne du tage på denne populære frisør i København med 50er tema som en del af den nostalgiske rejse til København. Juicy Beauty er en skønhedsklinik, der kombinerer frisør og kosmetolog. Klinikken finder du på Egegade tæt på mange af de store københavnske attraktioner. Her er du sikret en selvforkælende oplevelse, og du får mulighed for at trække dig lidt væk fra det travle københavnske miljø. Selve indretningen i skønhedsklinikken er efter 50er tema med pastelfarver. Når man sidder i frisørstolen, føler man sig ført tilbage i tiden. Det er en oplevelse for sig, og du vil uden tvivl kunne vende tilbage til Bornholm som et nyt menneske og en følelse af fornyet energi.


Mest læste

25. MAR 2019 • 20:05 FOR ABONNENTER

Godt år i Hasle IF – selv om medlemmerne er faldet fra

25. MAR 2019 • 13:49 FOR ABONNENTER

BHS-Almeborg vil overgå sig selv