Ny aftale sikrer yderligere prisnedsættelser på færgebilletterne

16. AUG 2017 • 10:01 • AF TOMMY KAAS

Ny aftale sikrer yderligere prisnedsættelser på færgebilletterne

Bornholm får prisnedsættelser på op til 10 procent, efter at transportministeriet og rederiet Færgen er blevet enige om betingelserne for nye nedsættelser af færgetaksterne til Bornholm uden for højsæsonen.

Det oplyser Færgen i en pressemeddelelse.

Prisnedsættelserne gælder billetter til Bornholmerfærgens ruter fra Ystad og Køge uden for højsæsonen. Aftalen sikrer en prisnedsættelse på op til 10 procent afhængigt af billettypen, oplyses det.

Nedsættelsen sker som følge af, at Færgen endnu engang har modtaget et øget tilskud fra staten med henblik på at nedsætte priserne på færgebilletter til de danske øer uden for højsæsonen. Det er anden gang inden for et år, at rejser til Bornholm fra Ystad og Køge ad denne vej bliver billigere.

– Det politiske initiativ handler overordnet om en større grad af trafiktal ligestilling, men for Bornholm har støtten ligeledes den effekt, at højsæsonen bliver udvidet, hvilket har været et ønske fra øens turismeaktører igennem flere år, fortæller Lindy Kjøller, salgs- og marketingchef i Færgen.

– Vi kan allerede nu se effekten af prisnedsættelserne, idet vores bookingtal for september ligger markant højere end sidste år, og generelt tegner det til en rigtig god sensommer for turismen på Bornholm, fortæller Lindy Kjøller.

Stigning på 12,7 procent
Priserne på færgebilletter til de danske øer blev første gang sat ned i perioden 1. september 2016 til 11. juni 2017.

For Bornholmerfærgen har det resulteret i en stigning på 12,7 procent i antallet af overførte personbiler på ruten fra Ystad og en stigning på 20,1 procent i antallet af overførte personbiler på ruten fra Køge. I begge tilfælde sammenlignet med den tilsvarende periode året forinden.

De nedsatte priser er gældende i perioden 1. september 2017 til 31. august 2018 – naturligvis med undtagelse af højsæsonen. Der foretages fortsat prisreguleringer én gang årligt i januar, oplyser Færgen.

Aftalen om lavere færgetakster til de danske øer er en del af aftalen ”Vækst og udvikling i hele Danmark”, der er indgået mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

Som følge af aftalen blev der i 2016 afsat 48 millioner kroner til lavere færgetakster til øerne uden for højsæsonen samt 95 millioner kroner i henholdsvis 2017, 2018 og 2019.

SENESTE NYHEDER

19. JAN 2018 • 18:19 FOR ABONNENTER
Fredagens leder: Bornholmerne skal have særbehandling
19. JAN 2018 • 17:02 FOR ABONNENTER
Vi vil arrangere miniferier uden for sæsonen
19. JAN 2018 • 14:30 FOR ABONNENTER
Kæmpe billedgalleri: Kig ind i det nye campus
19. JAN 2018 • 13:13 FOR ABONNENTER
Juleskib og gebyrer: Her er Molslinjens svar til bornholmerne

MEST LÆSTE BORNHOLM

18. JAN 2018 • 08:31
Indbrud i Rønne-butik

Mest læste