Lovligt kosttilskud koster timerekorden for Martin Toft
Foto: Jens-Erik Larsen

28. JUN 2017 • 11:34SPORT • AF TOMMY KAAS

Lovligt kosttilskud koster timerekorden for Martin Toft

BHS-Almeborg Bornholms tempospecialist Martin Toft Madsen er 28. januar testet positiv for det forbudte stof DMBA i forbindelse med sin timerekord i Ballerup Super Arena og får frataget rekorden.

Anti Doping Danmark har indstillet Martin Toft Madsen til den lavest mulige sanktion, da han har indtaget et forurenet kosttilskud uden at vide det.

– Martin vidste altså på forhånd, at han ville blive dopingtestet, og BHS-Almeborg Bornholm finder det derfor meget usandsynligt, at han bevidst skulle have forsøgt at snyde, lyder det fra sportsdirektør Christian Andreasen.

Anti Doping Danmark har af bornholmerholdet fået overdraget både åbne og uåbnede produkter, som Martin Toft Madsen har brugt.

– Laboratorie-undersøgelser har påvist DMBA i produkterne, selvom det ikke fremgår af varedeklarationen, og selvom producenten direkte informerer om, at produkterne er underlagt danske fødevaremyndigheders kontrol og er 100 procent risikofri i forhold til denne denne type forurening, forklarer BHS-Almeborg.

– Dopingnævnet har da også valgt at følge indstillingen, hvilket betyder, at Martin får en reprimande, men hverken udelukkes fra træning eller konkurrence.

Støtte fra Danmarks Cykle Union
Martin Toft Madsen får således ingen karantæne og kan frit cykle videre på anbefaling af Anti Doping Danmark. Han beholder desuden sine to DM-titler og sin UCI-sejr fra i år.

Fra Danmarks Cykle Union lyder det, at man støtter både dopingnævnets afgørelse og Anti Doping Danmarks indstilling og opfattelse af, at Martin Toft Madsen har udvist den lavest mulige grad af skyld inden for antidopingreglernes rammer.

– DMBA indgår ikke i produkter, der sælges lovligt i Danmark, og Martin Toft Madsen har kun købt lovlige produkter via anerkendte danske forhandlere, ligesom han har undersøgt produkternes indholds-deklarationer. Der har været en klar uoverensstemmelse mellem producentens oplysninger og de faktisk forhold vedr. de købte kosttilskud, lyder det i en pressemeddelelse fra Danmarks Cykle Union.

Mest læste