Nyt bassin på vej til Nørrekås

19. JUN 2017 • 06:19 • AF HENRIK NIELSEN

Nyt bassin på vej til Nørrekås

Pengene er øremærket, og nu ønsker teknik- og miljøudvalget at få dem frigivet, så arbejdet kan gå i gang efter sejlersæsonen. Der er tale om 1,6 millioner kroner til etablering af nyt jollebassin opbygget af moderne betonbroer i Nørrekås Lystbådehavn.

I forlængelse af det allerede igangsatte arbejde i lystbådehavnen har teknik- og miljøudvalget prioriteret, at der også etableres et nyt jollebassin med gangbare Y-bomme som dobbeltpladser.

Projektet tager udgangspunkt i, at der ikke længere er materiel på Bornholm til at uddybe havnebassiner og ramme pæle, og det fokuserer på at reducere udfordringen ved tilsandingen bag forkastningen mod vest mest mulig.

Projektet vil reducere driftsomkostningerne til vedligeholdelse af Nørrekås Lystbådehavn og dermed bidrage til en forbedring af den samlede driftsøkonomi for havnene.

I mange år har økonomien ikke givet mulighed for at iværksætte tiltag med henblik på at afværge nedslidningen af havnene.

Det er kommunalbestyrelsen, som i sidste ende skal beslutte, om pengene skal frigives.

Såfremt der opnås tilsagn om eksterne tilskud til projektet, forelægges sagen for teknik- og miljøudvalget på ny med henblik på justering af bevillingen.

SENESTE NYHEDER

20. MAJ 2018 • 16:21
Brand i skraldespand
20. MAJ 2018 • 06:49 FOR ABONNENTER
Bureauejeren: Modeller fra øverste hylde kommer til Bornholm

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. MAJ 2018 • 07:58
Kopiband hyldede John Mogensen
19. MAJ 2018 • 11:51 FOR ABONNENTER

Spillested vil lave om på dødvande i musiklivet

Mest læste