Snowboard tips for begyndere

SPONSORERET AF DANSK SNOWBOARD MAGASIN

Snowboard tips for begyndere

Når man skal lære at stå på snowboard kan det se meget svært og uoverskueligt ud, bla. at skulle lære de mange forskellige tricks og hop – men med mange timers øvelser i sneen vil du blive overrasket over hvor meget du kan opnå. Husk på at selv de bedste snowboardere er startet et sted.


Før du overhovedet begynder at stå på snowboard skal du afgøre med dig selv, om du vil stå med højre fod forrest på boardet eller med venstre fod forrest – altså hvilken fod du vil anvende til at føre med.

Et godt tip er at få en kammerat til at give dig et lille skub bagfra, og den fod du vælger at tage fra med er som regel den fod man bedst kan føre med. Hvis det er din venstre fod du tager fra med, så er du det der i snowboarding verden hedder regular, hvis det derimod er din højre fod er du goofy. Når du har fundet ud af hvordan du bedst kan stå, så skal dit snowboard indstilles til dit valgte ben, så du får de bedste vilkår for at stå på snowboard.


Fastgørelse af bindingerne

Hvad er bindinger overhovedet? Bindingerne er de to forme af plastik som du fastgør dine fødder i – de kan være ret forvirrende til at starte med. Der findes tilmed to forskellige typer af bindinger; båndbindinger og hastighedsindgangsbindinger.

Båndbindinger er den mest brugte bindingstype idet at man med denne type har to remme som fastgøres over din støvle, for at sikre dig selv til dit snowboard.

Hastighedsindgangsbindinger ligner umiddelbart den anden, men de er udstyret med en høj bag-side så du nemt kan glide din fod ud, uden at skulle kæmpe med at fastgøre eller løsne bindinger-ne mens du har tykke handsker på.

For at fastgøre bindingerne til en position der er behagelig for dig skal du sætte din fod i position og skubbe den ene ende af binderne gennem fikseren på den anden – skub indtil det føles rigtig og den holder din fod godt fast på boardet. For at løsne den igen skal du blot trykke på hurtigudløse-ren og skubbe binderne fra hinanden.

Når du skal bevæge dig rundt på en flad overflade, komme til og fra liften og op til begynderbak-ken, skal du holde din bagerste fod ude af bindingerne og bruge den til at skubbe dig selv fremad – næsten samme princip som når man står på skateboard.


Det at falde på snowboard

Hvis du skal til at lære at stå på snowboard kan du ikke komme udenom, at du vil komme til at falde nogle gange – måske endda mange gange. Det kan måske lyde underligt at man skal lære en god teknik at falde på, men ved at have styr på dine fald vil du sikre dig selv langt bedre ude i sne-en.
Et godt tip er at øve sig i, at falde op ad bakken frem for ned af bakken og undgå så vidt muligt, at lande på dit haleben da det kan være meget smertefuldt. Derudover skal du, selv om det umiddel-bart lyder svært, forsøge at være så afslappet som muligt når du falder. Undgå også at tage imod med dine hænder for at stoppe faldet da det blot kan skade dine håndled.


Kom i form

Snowboarding er en sport, og som med så mange andre sportsgrene kræver det en fysisk indsats at stå på snowboard. Jo bedre form du er i, jo lettere vil det være for dig at lære at stå på snow-board.
Øvelser som squats og lunges (kan du nemt udføre i dit lokale fitnesscenter) vil hjælpe dig med at få den rigtige holdning på boardet og samtidig give dig stærke ben, som er en nødvendighed for at opnå den udholdenhed det kræves for at stå på snowboard. Og glem nu ikke at øvelse gør mester – jo flere timer du ligger i det jo bedre vil du blive.
Er du interesseret i flere tips til det at stå på snowboard, samt læse mere om snowboard-udstyr, så kan du læse mere på Dansk Snowboard Magasin som også er sponsor af denne artikel.


Mest læste

19. JAN 2019 • 19:17 FOR ABONNENTER

Frederik føler sig klar til Superligaen