Bornholm får to hospicepladser
Arkivfoto: Berit Hvassum

13. FEB 2017 • 16:07 • AF TOMMY KAAS

Bornholm får to hospicepladser

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby har i dag givet Folketingets Sundhedsudvalg besked om, at udmøntningen af en aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne fra 2011 betyder, at der er afsat varige midler til etablering og drift af 42 nye hospicepladser på landsplan.

Bornholm får de to af pladserne. Det oplyser Venstres Peter Juel Jensen.

– Og det må betegnes som en meget lang kamp, at få disse pladser til Bornholm. Allerede inden jeg blev valgt til Folketinget i 2007, kan jeg huske fra min kommunale fortid, at det allerede dengang var et stort ønske fra mange borgere, fortæller Peter Juel Jensen.

– Nu har denne indsats båret frugt, og jeg glæder mig over, at dette tilbud nu også bliver tilgængeligt for os på Bornholm, så bornholmere med livstruende sygdomme og deres pårørende også kan få adgang til den rette omsorg og støtte.

Region Hovedstaden og den selvejende institution Diakonissestiftelsens Hospice har vurderet, at det driftsmæssigt ikke er meningsfuldt at drive et selvstændigt hospice med to pladser på Bornholm, ligesom befolkningsgrundlaget på Bornholm ikke er stort nok til at berettige etableringen af mere end to pladser.

Der har dog alligevel været opbakning til etablering af de to pladser på Bornholm, der skal drives i et samarbejde mellem Diakonissestiftelse og Region Hovedstaden i form af den palliative afdeling på Bornholms Hospital, fortæller Peter Juel Jensen.

– Man kan ikke andet end at glæde sig over ministerens velvilje i denne sag. Vi er mange, der gennem flere år har håbet på, at vi en dag skulle få et par pladser, men da omkostningerne er store, havde mange ikke troet det muligt. Men støtteforening og minister fik sikret Bornholm pladserne, lyder det fra Peter Juel Jensen.

SENESTE NYHEDER

24. MAJ 2018 • 18:31 FOR ABONNENTER
Færgen har solgt 10 procent flere billetter til Folkemødet
24. MAJ 2018 • 14:31 FOR ABONNENTER
Båndoptager: Modtager du ingen billet, må du ikke parkere
24. MAJ 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

23. MAJ 2018 • 16:15 FOR ABONNENTER

Lejerbo: Vi forhandler med en mulig køber

23. MAJ 2018 • 16:10 FOR ABONNENTER

Boligforening på randen af konkurs

Mest læste