Fiskerne: Hvor bliver vores kompensation af?

13. FEB 2017 • 08:56 • AF TOMMY KAAS

Fiskerne: Hvor bliver vores kompensation af?

Ved et møde på Bornholm i efteråret kunne miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen fortælle de bornholmske fiskere, at der blev arbejdet med at undersøge mulighederne for en kompensationsordning for at rette op på de tab, fiskerne mærker på grund af den voksende sælbestand.

Ministeren kunne fortælle, at han blandt andet kigger på en svensk model, hvor man i hårdt ramte områder har fundet en måde at kompensere fiskerne på.

Men den løsning lader vente på sig, og Esben Lunde Larsen, der torsdag til gengæld kunne melde om en åbning for fiskeriet af fladfisk i vestlige østersø, har fortsat ikke nyt om sælproblematikken.

Det fortæller ministeren i en sms til Bornholms Tidende.

– Så vi går stadig og venter, siger Thomas Thomsen.

– Jeg har foreløbig selv været med til to møder, men det er åbenbart noget, der trækker ud. Da ministeren var på Bornholm, sagde han godt nok, at man kan nå meget på en arbejdsdag, så den der arbejdsdag, hvor han kigger på det her, den glæder vi os til, at han tager, siger Thomas Thomsen.

Ud over en eventuel kompensationsordning har Esben Lunde Larsen allerede indført jagt på sælerne. Et jægerkorps har været i gang – dog hidtil uden succes – ligesom der er givet tilladelse til at skyde sæler fra land på Hammerknuden.

20. JUN 2018 • 19:14 FOR ABONNENTER

Klage er joker i sag om folkeracebane

20. JUN 2018 • 19:05 FOR ABONNENTER

BEOF beder om garanti fra kommunen

20. JUN 2018 • 18:58 FOR ABONNENTER

Regningen ender hos kunderne

Mest læste