17. MAR 2016 • 15:37SYNSPUNKT • AF LEIF OLSEN FOLKETINGSKANDIDAT FOR SF BORNHOLM SDR. STRANDVEJ 80 TEJN

Løgnen om kontanthjælpen

Regeringen og dens støttepartier vil i dag d. 17. marts indføre et ”kontanthjælpsloft”. Undskyldningen er, at antallet af kontanthjælpsmodtagere er steget, og at kontanthjælpsmodtagerne skal have en grund til at tage et arbejde.

De to begrundelser er så åbenbart forkerte, at man kun kan kalde dem en ”løgn”.

Faktum er jo, at antallet af borgere på overførselsindkomst (dagpenge, sygedagpenge og kontanthjælp) er faldet. Når antallet af kontanthjælpsmodtagere er steget, så skyldes det ganske enkelt, at man via forringelser har flyttet borgere fra dagpenge og sygedagepenge over på kontanthjælp – det er altså kun i et bureaukratisk regneark, at antallet er steget – ikke i virkelighedens verden.

Med hensyn til at tilskynde til at få et job, så gælder det jo, at langt de fleste (måske op til 75 procent) af kontanthjælpsmodtagere er for syge til at kunne tage et job. Det forrige kontanthjælpsloft skaffede ikke nogen i job, og regeringen har selv regnet ud, at det nye kontanthjælpsloft vil skaffe 700 (s-y-v-hundrede) mennesker i job.

Reelt er regeringens hensigt ganske klar: Man vil gøre de fattige fattigere – det er ikke en bivirkning – det er hensigten med deres politik. Pengene vil de så bruge på at give skattelettelser til middelklassen – både på indkomstskatten og på boligskatten.

Dét mål er den virkelige borgerlige politik – ivrigt støttet af Dansk Folkeparti, som ellers hævder at have en ’social bevidsthed’.

Det er den onde og ærlige sandhed bag Venstre-regeringens snak om ’et moderne kontanthjælpsloft’.


22. OKT 2017 • 14:04 KUN FOR ABONNENTER

Weekendens leder: En skål for Bornholm!

22. OKT 2017 • 11:47 KUN FOR ABONNENTER

Enighed: Store Torv fungerer ikke optimalt

Mest læste