Guld fra Gemmerne
Gudhjem Museum. Arkivfoto: Allan Rieck

11. OKT 2013 • 08:00LOKAL KULTUR • AF TOVE LAURSEN

Guld fra Gemmerne

Gudhjem Museum viser i efterårsferien fra den 12. til og med den 20. oktober genstande fra egen samling under fællestitlen Guld fra gemmerne.

Der er tale om et udvalg af de malerier, grafiske arbejder, tegninger og akvareller m.m. som sammen med skulpturer og kunsthåndværk er tilgået museets samlinger efter 2006, oplyser Mogens Lau fra Gudhjem Museum.

- Tilgangen skyldes både donationer af kunstgenstande, donationer af penge til indkøb af kunstgenstande og indkøb, der er afholdt af museets løbende driftsbudget. På grund af museets økonomi i forbindelse med den igangværende renovering af stationsbygningen er der ikke anvendt penge til indkøb de sidste fire år.

- En stor del af tilgangen til museets samlinger har ikke tidligere været udstillet, og det rådes der bod på med denne udstilling.

Endvidere vises portrætter af 12 kendte bornholmere fotograferet af Kurt Christensen. Anledningen er, at journalist og forfatter Brian Christensen udgiver en bog med titlen Mit Bornholm - 12 personligheder fortæller.

Denne bog præsenteres af Brian Christensen på Gudhjem Museum i forbindelse med åbningen af udstillingen lørdag den 12. oktober 2013 kl. 14.

De portrætterede er: Annelise Molin, Bent Jørgensen, Birger Rasmussen, Inge Lorentzen, Kristian Barslund Jensen, Lars Kærulf Møller, Lotte Svendsen, Niels Anker Kofoed, Ole Almeborg, Peter Vesth, Steffen Brandt og Ursula Munch-Petersen.

Køb dagens avis som e-paper fra kl. 14.00 - Klik her

Mest læste

18. APR 2019 • 17:29SPORT

NB Bornholm tabte i Hellerup

16. APR 2019 • 11:55 FOR ABONNENTER

Europamesteren vendte hjem til Bornholm