Et dusin vinkler på øen
Niels Anker Kofoed, tidligere landbrugsminister og EU-parlamentsmedlem, med sin elskede Citroën 2CV. Foto: Kurt Christensen

25. MAJ 2013 • 11:58 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Bog: Et dusin vinkler på øen

Til efteråret udkommer en bog, hvor 12 kendte personer fortæller om deres Bornholm.

Om godt fire måneder udkommer bogen »Mit Bornholm - 12 personligheder fortæller«.

Det er en bog om Bornholm og 12 personligheder, som fortæller om deres liv, karriere og tilknytning til øen, fortæller en pressemeddelelse, som offentliggør, hvem de er.

Alle har, oplyser pressemeddelelsen, sat deres tydelige aftryk på det Bornholm, som vi kender i dag. De 12 fortællere er:

Annelise Molin (fhv. borgmester og politiker), Bent Jørgensen (fhv. direktør for Zoologisk have i København), Birger Rasmussen (politiker og fhv. formand for Bornholms og Christiansøs Fiskeriforening), Inge Lorentzen (præst og tidligere formand for Ældrerådet), Kristian Barslund Jensen (fiskeskipper og erhvervsmand), Lars Kærulf Møller (museumsdirektør for Bornholms Kunstmuseum), Lotte Svendsen (filminstruktør), Niels Anker Kofoed (fhv. landbrugsminister og EU-parlamentsmedlem), Ole Bjørn Almeborg (erhvervsmand), Peter Vesth (musiker, sanger og sangskriver), Steffen Brandt (musiker, sanger og sangskriver) og Ursula Munch-Petersen (keramiker).

De 12 personer er valgt ud, således at bogen kommer bredt omkring det bornholmske samfund og emner som fiskeri, landbrug, turisme, natur, musik, malerkunst, kirke, keramik og politik. Hver især har de i særdeleshed gjort sig gældende inden for hver sit felt.
SENESTE NYHEDER

19. APR 2019 • 17:18 FOR ABONNENTER
Gudhjem-debat: Plan mod trafikkaos lige om hjørnet

MEST LÆSTE BORNHOLM

18. APR 2019 • 10:48
Nyrenoveret kirke genåbnet i dag

Mest læste

18. APR 2019 • 17:29SPORT

NB Bornholm tabte i Hellerup

16. APR 2019 • 11:55 FOR ABONNENTER

Europamesteren vendte hjem til Bornholm