Klare stemmeregler
Den nye katamaran. Foto: BornholmerFærgen

11. FEB 2011 • 06:52 • AF DAN QVITZAU

Så enkelt er det: Klare stemmeregler

Navnet skal tilhøre en kvinde med tilknytning til Bornholm.

Torsdag klokken præcis 13:00 lancerede BornholmerFærgen i samarbejde med Bornholms Tidende en landsdækkende afstemning om den nye hurtigfærges navn.

Nu er det så op til danskerne at vælge, om færgen skal blive ved med at hedde Leonora Christina, eller om den skal hedde noget helt andet.

Formanden for rederiet Færgen, Per Gullestrup, forklarer:

- Det har hele tiden været bestyrelsens ønske, at man denne gang skulle finde et kvindenavn. Af respekt for bornholmerne valgte vi, at det skulle være et kvindenavn med tilknytning til Bornholm.

- Mig bekendt har der aldrig været et kvindenavn på nogen af de bornholmske færger, så vi syntes, det var på tide. I det hele taget er det oppe i tiden, at der er fokus på kvinder, og flere kvinder er på vej ind i danske bestyrelser. Så jeg mener, at vi følger den moderne tendens, hvor der er mere fokus på kvinder, og derfor holder vi fast i, at vi ønsker et kvindenavn til vores nye hurtigfærge.

Her i første runde kan alle melde deres forslag ind. Fredag den 18. februar klokken 12 slutter afstemningen, og herefter bliver de fem mest populære navne opstillet på en liste. I den efterfølgende uge er der så afstemning blandt disse fem navne, hvoraf Leonora Christina vil være det ene.

Hvis ingen af de fem kandidater opnår mindst 50 procent af stemmerne i valgrunden, vil vi lade aftemningen gå ud i en tredje runde, her vil man kunne stemme på de to navne, som har fået flest stemmer.

- Når vi går så grundigt til værks med den her afstemning, så er det fordi vi ønsker at stå tilbage med et navn, der er bred opbakning til. Når navnet er på plads, kan vi igen fokusere på, at det er en ret fantastisk færge, vi her til sommer får hjem til Bornholm, slutter Per Gullestrup.

SENESTE NYHEDER

22. FEB 2019 • 06:11 FOR ABONNENTER
Møllebygger skal godkende første træk på Saxebro Mølle
21. FEB 2019 • 22:45SPORT
Guldnål til Aarsballe-leder
21. FEB 2019 • 20:59
DAT-flyver to timer forsinket
21. FEB 2019 • 19:16 FOR ABONNENTER
Destinationen: X Factor på Bornholm er guld værd
21. FEB 2019 • 18:08 FOR ABONNENTER
Fuldt hus på idrætsskolen

MEST LÆSTE BORNHOLM

20. FEB 2019 • 15:55
Ny take away slår dørene op

Mest læste