Kommunen vil forhindre trafikkaos

Kommunen vil forhindre trafikkaos
Vesthavnsvej skal flyttes nordpå for at kunne udvide opmarcharealet. Arkivfoto: William Sonne Kaalø
NOTITS | 10. APR 2024 • 15:30
NOTITS
10. APR 2024 • 15:30

Når arbejdet med at omlægge Vesthavnsvej og udvide opmarchområdet ved hurtigfærgelejet på Rønne Havn går i gang om kort tid, vil kommunen arbejde for at trafikken kommer til at glide så uhindret som muligt.

Ifølge den senest offentliggjorte tidsplan skal arbejdet senest gå i gang den 1. maj og være afsluttet senest den 25. oktober. Den tidsplan kolliderer umiddelbart med højsæsonen og dermed meget trafik i området ved havnen - ikke mindst på Vesthavnsvej, der forbinder færgeterminalen med Rønne by.

Men projektet 'bliver faseopdelt for at sikre det trafikale flow nede på havnen bliver så uhindret som muligt imens arbejdet pågår,' oplyser Bornholms Regionskommune.

– Planlægningen vil foregå i samarbejde med Rønne Havn og Jens Møller Gudhjem (entreprenøren, red.), og er noget, vi vil drøfte og planlægge i løbet af vores kommende opstartsmøder som starter i slutningen af denne uge. Vi har derfor endnu ikke fastlagt en konkret trafikplan for anlægsperioden endnu, oplyser projektleder Maria Lunde Ørris.