To bud: Salg af Amtmandsgården gav millioner i kommunekassen
Foto: Allan Rieck

12. SEP 2019 • 08:39 • AF HENRIK NIELSEN

To bud: Salg af Amtmandsgården gav millioner i kommunekassen

Prisen var 3,75 millioner kroner, da kommunalbestyrelsen i juni accepterede et købstilbud på Amtmandsgården i Storegade i Rønne.

Det kom frem i dagsordenen til økonomi-, erhvervs- og planudvalgets møde i går, onsdag.

Beslutningen om at sætte den tidligere amtmandsgård i Storegade 36 til salg blev truffet i januar 2017. Ejendommen blev udbudt til salg for 3,9 millioner kroner hos en lokal ejendomsmægler, og i juni modtog kommunen så to forskellige bud på Amtmandsgården.

Det ene bud lød på to millioner kroner med overtagelse den 1. juli, og det andet lød på 3,75 millioner kroner med en overtagelse den 1. oktober 2019. Kommunen havde tidligere modtaget et købstilbud på 3,5 millioner kroner, men de interesserede købere trak efterfølgende tilbuddet tilbage.

Kommunalbestyrelsen besluttede på et møde den 27. juni at acceptere det højeste af de to bud.

På kommunalt sprog udløser salget en anlægsbevilling på minus 3.622.700 kroner. Beløbet fremkommer ved at trække 127.300 kroner i salgsomkostninger fra salgsprisen på 3.750.000 kroner.

Den nye ejer hedder Malene Andersen. Hun har sammen med Nis Staack planer om at gøre Amtmandsgården til et møde-, fest- og spisested for turister og lokale med offentlig adgang til den store have.