Karen Bladt er nyt medlem i Trygs bestyrelse
Arkivfoto: Berit Hvassum

26. MAR 2019 • 17:17 • AF MADS WESTERMANN

Karen Bladt er nyt medlem i Trygs bestyrelse

Direktør Karen Bladt fra Hasle Refractories A/S er blevet nyt medlem af bestyrelsen i Tryg A/S, der ejer Tryg Forsikring A/S, som er henholdsvis Danmarks største og Nordens næststørste skadesforsikringsselskab.

Karen Bladt er udpeget af bestyrelsen i Tryghedsgruppen, som er det selskab, der ejer 60 procent af aktierne i Tryg A/S, og som via Trygfonden uddeler donationer til velgørende projekter over hele Danmark.

Hun har siden 2015 været medlem af Tryghedsgruppens repræsentantskab og blev i 2018 selv valgt ind som medlem i Tryghedsgruppens bestyrelse for en to-årig periode.

Mange bornholmske donationer

På Bornholm har Trygfonden i 2018 blandt andet støttet Projekt Feriedrenge på Almegårds Kaserne med en check på 300.000 kroner, en sorggruppe for børn, som har mistet en forælder eller søskende, der fik en gave på 125.000 kroner.

Trygfonden har desuden også i flere omgange støttet Det Levende Køkken i Østermarie og en mængde mindre projekter, som eksempelvis opsætning af hjertestartere og cykelhjelme til skoleelever.

– Jeg er glad for, at Tryghedsgruppen har vist mig den tillid, siger Karen Bladt til Bornholms Tidende og fortæller, at hendes vigtigste opgave vil være at repræsentere Tryghedsgruppen som en langsigtet ejer, der både kan fastholde kundeperspektivet og samtidig sikre, at Tryg A/S fortsat er en god forretning.

– Det er en balancegang, og jeg tror, at der er blevet peget på mig, fordi jeg netop har kundevinklen og samtidig har erfaring med at drive en virksomhed, fortsætter Karen Bladt.

Hun skal nu på et kursus på Copenhagen Business School, som er lovpligtigt for bestyrelsesmedlemmer i finansielle virksomheder.

Desuden skal statens vagthund overfor banker og forsikringsselskaber, Finanstilsynet, godkende, at hun er tilstrækkelig ”egnet og hæderlig” til at sidde i udfylde en bestyrelsespost i en finansiel virksomhed.

Sidstnævnte forventer hun dog er en formssag.

Tryg A/S er børsnoteret på Københavns Fondsbørs og er en del af OMX C25-indexet.

I 2018 uddelte Trygfonden i alt 600 millioner kroner til cirka 700 forskellige projekter, og udbetalte samtidig cirka 750 millioner kroner i bonus til kunderne i Tryg Forsikring.