Viking klar til topkamp - men modstanderen kan ikke rykke op
Arkivfoto: Berit Hvassum

24. FEB 2019 • 10:59SPORT • AF KASPER RASMUSSEN

Viking klar til topkamp - men modstanderen kan ikke rykke op

Søndag er der lagt op til en vaskeægte topkamp, når Viking hjemme i Rønne tager imod de københavnske gæster fra VHC/Vidar.

Gæsterne fra Vanløse ligger på førstepladsen med 23 point foran bornholmerne, som følger lige efter på andenpladsen med 19 point, og derfor forventer Viking-træner Michael Mortensen en tæt kamp.

– Jeg forventer, at det bliver en meget lige kamp, ligesom det var sidst, vi mødte dem, siger Michael Mortensen forud for kampen, som spilles klokken 14 i Rønne Hallen.

Selvom søndagens modstander fra VHC/Vidar lige nu topper serie 1, så ligger det allerede nu fast, at gæsterne ikke rykker op.

Det skyldes, at klubbens førstehold allerede spiller i kvalifikationsrækken, og da en klub ikke kan have to hold i samme række, betyder det, at VHC/Vidar 2 ikke kan rykke op, da klubbens førstehold ligger på femtepladsen i kvalifikationsrækken uden mulighed for oprykning.

Det bekræfter turneringsansvarlige fra Dansk Håndbold Forbund, Søren Petersen.

– Hvis VHC/Vidar 2 skal rykke op, så er det korrekt, at deres hold i kvalifikationsrækken skal rykke op. Man kan ikke have to hold i samme række, fortæller han.

Selvom søndagens modstander ikke kan rykke op, tror Michael Mortensen ikke på, at det får en indflydelse på kampen søndag.

– Det får ikke nogen indflydelse, er jeg sikker på. Jeg er overbevist om, at begge hold spiller for at vinde rækken, og derfor er jeg også sikker på, at VHC/Vidar kommer med deres stærkeste hold, siger Michael Mortensen.