Jess Persson tager bladet fra munden: Molslinjens ledelse er direkte utroværdig
Foto: Allan Rieck

13. NOV 2018 • 15:40 • AF TOMMY KAAS

Jess Persson tager bladet fra munden: Molslinjens ledelse er direkte utroværdig

– Kan man virkelig overholde en samfundsbegrundet kontrakt med et skib uden stabilisator?

Sådan spørger Jess Christian Persson, der er spidskandidat til det næste folketingsvalg for Dansk Folkeparti, og som har en fortid som kaptajn hos rederiet Færgen.

For første gang sætter han for alvor ord på en krads kritik af det nye rederi, når han stiller ovenstående spørgsmål på Dansk Folkeparts bornholmske facebookside. Det kommer i forlængelse af Bornholms Tidendes afsløringer om Molslinjens manglende t-foil på hurtigfærgen Express 1.

Som tidligere kaptajn forklarer Jess Persson:

– Hvis jeg ikke havde brugt t-foil på Leonora Christina, ja så havde hun også været meget urolig. I færgekredse var vi bekendt med at t-foil var fjernet fra Express 1 for flere år siden.

Han har kontaktet partiets transportordfører på Christiansborg, Kim Christiansen, om færgeproblematikken og opfordrer til, at man blandt andet sender spørgsmålet om den manglende stabilisator videre til transportminister Ole Birk Olesen.

– Ledelsen i Molslinjen er efterhånden direkte utroværdige. En direktør, der gentagne gange siger usandheder, er forkasteligt, raser Jess Persson.

– Her er tale om et rederi, der modtager næsten en million kroner om dagen i statsstøtte.

Molslinjen er blevet forelagt kritikken fra Jess Christian Persson men er ikke vendt tilbage.

Det har desuden ikke været muligt at få Jess Perssons kommentar uddybet. En telefonsvarer fortæller, at han er på ferie.


Jess Christian Persson. Arkivfoto