Vælg knallert på et oplyst grundlag

SPONSORERET AF NEXT.DK

Vælg knallert på et oplyst grundlag

Det er dyrt at købe bil i Danmark, ligesom kørekortet heller ikke er en billig affære. Hvis du finder, at bilen er en uoverkommelig udgift, men du alligevel har brug for et køretøj, der kan transportere dig mellem lange distancer, er knallerten måske det alternativ, du leder efter.

Knallerten og scooteren gør det muligt for dig at komme let til og fra skole eller arbejde. Beslutningen om at erhverve sig en knallert kan være forholdsvis simpel; alligevel bør den tages med en forståelse for, hvilke fordele og ulemper der er ved køretøjet, så ingen uventede overraskelser dukker op, efter du skrevet under på købsaftalen.

Økonomisk transportmiddel
Set i forhold til en bil er det mindre køretøj en bagatel rent prismæssigt. Både køretøjet og kørekortet til scooter og knallert er langt billigere, hvilket tiltaler mange, der ikke har pengene til det mere omfattende bilkøb. Ydermere kræver knallerter og scootere en brøkdel af den vedligeholdelse, som er nødvendig for en bil. Vigtigst er, at bremserne på knallerten fungerer optimalt – ellers kræver køretøjet ikke mange eftersyn.

Få forsikringskrav
Modsat en bil er der ikke mange forsikringskrav til knallerter og scootere. Det er et lovkrav, at knallertejere i Danmark tegner en ansvarsforsikring til deres køretøj – ellers tilvælger køreren selv forsikringspakker efter eget behov. Ansvarsforsikringen dækker den erstatning, du skal betale, hvis uheldet er ude, og du i et uheld forvolder skade på andre personer, genstande eller køretøjer.
Læs mere her, og bliv klogere på, hvilke muligheder du har – og til hvilken pris du kan få den lovpligtige ansvarsdækning.

Udover den basale forsikring vælger nogle også en kaskoforsikring eller en ulykkesforsikring til at dække, hvis andre uheld skulle være ude.

Distancebegrænsning
Selvom knallerter og scootere er en billig erhvervelse, er der en grund til den økonomiske pris. Sammenlignet med bilen må det mindre og mere simple køretøj ikke komme op på samme hastighed.

Der er to typer knallerter; en lille og en stor. Fartgrænsen varierer alt efter, hvilken type knallert du køber. En lille knallert må maksimalt komme op på 30 km/t, mens en stor knallert må køre 45 km/t. Med den fart er knallerten eller scooteren optimal, når du skal hurtigt henover en kort distance, der ellers er besværlig at rejse med offentlig transport.

Knallerten giver frihed til at tage afgang, lige når du lyster, men med det forbehold, at det ikke er med samme fart som i bil.

Befriende køretøj
Mange oplever, når de køber en knallert, at det netop er oplevelsen ved at køre på det mindre køretøj, der tiltrækker, men også vedholder dem ved deres knallert eller scooter. At køretøjet kun har to hjul, gør det lettere at manøvrere sig effektivt gennem trafikken. Det giver en befriende følelse at have den større bevægelighed, mens man også er tættere på vejen og omgivelserne, når man ikke er fanget under bilens tag.

Dog gør den frihed, man får ved at have et lille køretøj, også, at opbevaringspladsen er sparet, og man må være den foruden.