Lea: Lad ikke bornholmske lejere betale for ghetto-plan
Arkivfoto

17. APR 2018 • 06:27 • AF REDAKTIONEN

Lea: Lad ikke bornholmske lejere betale for ghetto-plan

Regeringen har foreslået, at 12 ud af 21 milliarder kroner af lejernes penge i Landsbyggefonden skal bruges til at bekæmpe ghettoer og parallelsamfund i Danmark.

Det er mere end halvdelen af pengene i Landsbyggefonden, som skal gå til 12 procent af landets almene boliger.

– Det er selvfølgelig vigtigt, at vi løser integrationsproblemerne, men det er ikke rimeligt, at det er de bornholmske lejere, der skal betale regningen og have udsigt til ikke at kunne få renoveret deres boliger, siger Lea Wermelin, folketingsmedlem for Socialdemokratiet, i en pressemeddelelse.

Pengene i Landsbyggefonden er lejernes egne penge, som indbetales af beboerne som en del af huslejen. Til gengæld giver fonden tilskud til gennemgribende renoveringer af de almene boliger. Blandt andet det nye tag og de nye køkkener i Højvangsparken i Rønne.

– Hvis Løkkes forslag bliver til noget, betyder det, at lejerne her på øen må vente endnu længere på tiltrængte renoveringer. Et konkret eksempel er Lejerbos almene boliger i Buen ved Østerled i Rønne. Men Bo42 har også projekter i Rønne og Svaneke for samlet omkring 150 millioner kroner, som der ikke vil være penge til. Det kan ikke være rigtigt, og derfor har vi i Socialdemokratiet foreslået en anden finansiering, siger Lea Wermelin.

Socialdemokratiet på Bornholm lavede i weekenden en kampagne om finansieringen af ghettoplanen, har Lea Wermelin oplyst.