Sejr i Frankrig: Rasmus Quaade bag stor triumf for BHS-Almeborg
Foto: BHS-Almeborg

24. MAR 2018 • 17:26SPORT • AF TOMMY KAAS

Sejr i Frankrig: Rasmus Quaade bag stor triumf for BHS-Almeborg

Selv om mange af konkurrenter var fuldtidsproffer fra nogle af verdens største cykelhold, fik BHS-Almeborg Bornholms Rasmus Quaade lørdag eftermiddag vist, at han er det scoop, som nogle allerede har udråbt ham til.

I en stor triumf vandt han det franske endagsløb Classic Loire-Atlantique – et kæmpe resultat i et UCI 1.1-løb for det bornholmske cykelhold.

Til holdets teampræsentation i sidste weekend sagde sportsdirektør Christian Andreasen, at han håbede, at BHS-Almeborg igen i år ville hente en af de store UCI-sejre.

Den leverede Rasmus Quaade allerede i dag.

Artiklen fortsætter under videoen.Angreb fra feltet
Med et uimodståeligt angreb en kilometer før mål stak Rasmus Quaade af fra feltet og kørte alene mod mål.

Tempomaskinen kørte en fantastisk afslutning og holdt det jagtende felt bag sig hele vejen til stregen.

– Vi var oppe imod store hold i dag, siger Rasmus Quaade fra vinderpodiet, da han bliver spurgt, om han troede på sejren fra starten af dagen.

– Det er kun mit andet løb i år, så jeg skulle lige i gang. Det var først på de sidste fem kilometer, at jeg begyndte at tro på, at jeg kunne vinde, siger Quaade.

– De franske løb passer mig godt, og jeg tror faktisk, at det her løb var mit første som seniorrytter for ni år siden, siger Rasmus Quaade.

Classic Loire-Atlantique er blevet kørt siden 2000 og har blandt andre Thomas Voeckler og Nicolas Jalabert som tidligere vindere.

Top fem i dette års Classic Loire-Atlantique:
1. Rasmus Quaade, BHS-Almeborg
2. Daniel Hoelgaard, Groupama - FDJ
3. Armindo Fonseca, Fortuneo
4. Damien Touze, St Michel - Auber93
5. Maxime Daniel, Fortuneo