Hov! På Danmarks skrappeste bakke er det en god idé at trække håndbremsen
Foto: Hans-Jørn Karlsen

11. FEB 2018 • 08:49 • AF HOLGER LARSEN

Hov! På Danmarks skrappeste bakke er det en god idé at trække håndbremsen

Vejen Vang er af Danskebjerge.dk udnævnt til Danmarks skrappeste bakke.

Fra havnen i Vang og til bakkens top er der næsten 92 meter i højdeforskel. Det giver en stigning på 7,2 procent i gennemsnit på den 1.280 meter lange strækning. Det er der ingen andre danske bakker, der kan hamle op med, fremgår det af hjemmesiden.

Derfor er det en god idé, at bilister husker både at trække håndbremsen og sætte bilen i gear, når de parkerer i byen, lyder det fra Hans-Jørn Karlsen fra Vang.

– Jeg sad forleden og læste min avis, da jeg hørte et ordentligt brag udenfor, fortæller han.

– Der var en, der havde parkeret øverst oppe i det sidste sving på vejen ned. Han indrømmede bagefter, at han ikke havde sat bilen i gear, men kun trukket håndbremsen, og den var åbenbart ikke god nok. På vejen ned stod der en trailer med brænde på, som bilen fik skubbet til, og så fortsatte både trailer og bil ned ad bakken. Traileren ramte mod autoværnet, mens bilen ramte en blomsterkumme, som den fik helt op at stå, refererer Hans-Jørn Karlsen.

Han tilføjer, at det var heldigt, at der kun skete materielle skader.

Hans-Jørn Karlsen har boet i byen siden 1972, og han har to gange tidligere oplevet, at en parkeret bil er begyndt at trille ned ad bakken.

– Jeg kan huske en gang, hvor en bil kørte ind i et bindingsværkshus, og en anden gang var der en bil, der ramlede ind i brugsen, dengang vi havde brugs i Vang (den lukkede 31. december 1984).