Universitet i USA oplevede Gaza-protest som fjendtlig

23. APR 2024 • 19:05UDLAND

Ifølge talsmand var der "intimiderende råben" og "antisemitiske hændelser" ved Gaza-protest med 133 anholdte.

Over 130 mennesker blev anholdt i løbet af aftenen og natten ved en propalæstinensisk demonstration på New York University (NYU).

Det oplyser politiet i New York tirsdag, mens en række amerikanske universiteter oplever, at Gaza-demonstrationer tager fart. Det gælder blandt andet Yale og Columbia University.

I alt blev 133 personer anholdt og senere løsladt natten til tirsdag ved NYU.

Her valgte politiet at opløse en protestlejr efter at være blevet tilkaldt.

En talsmand for universitetet siger, at det blev besluttet at tilkalde politiet, efter at yderligere demonstranter havde sluttet sig til lejren.

Universitetet havde en formodning om, at mange af dem ikke kom fra NYU.

Flere brød pludselig gennem afspærringer, som var blevet opført omkring lejren, lyder forklaringen.

Det "ændrede dramatisk" på situationen, forklarer universitetets talsmand i en meddelelse på skolens hjemmeside.

- Vi var vidne til uregerlig, forstyrrende og fjendtlig adfærd, som påvirkede vores lokalsamfunds sikkerhed, siger talsperson John Beckman.

Han melder også om "intimiderende råben og adskillige antisemitiske hændelser".

- I lyset af det føromtalte og sikkerhedsproblemerne ved bruddet (på barriererne, red.) bad vi om hjælp hos politiet. Politiet opfordrede dem på pladsen til at tage hjem i fred, men måtte i sidste ende foretage en række anholdelser.

På Yale University i delstaten Connecticut skred politiet sent mandag lokal tid ind og anholdt mindst 45 propalæstinensiske aktivister.

Sidste uge blev mere end 100 propalæstinensiske demonstranter anholdt på Columbia Universitys campus - ligeledes i New York i USA.

Også her havde universitetet tilkaldt politiet.

Mandag blev fysisk undervisning udskiftet med onlineundervisning på Columbia på grund af situationen og "for mange eksempler på intimiderende og chikanerende adfærd" på campus.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU