Støtter tigger og beder spansk leder i krise om at fortsætte

27. APR 2024 • 15:22UDLAND

Under tænkepause er folk mødt op for at vise støtte til den spanske regeringsleder, Pedro Sanchéz.

Tusindvis af støtter af Spaniens premierminister, Pedro Sanchéz, er lørdag mødt op ved det spanske socialistpartis hovedkvarter for at bede ham om at fortsætte.

52-årige Sanchéz, som har stået i spidsen for Spaniens regering siden 2018, meddelte til spaniernes store overraskelse onsdag, at han overvejer, om han skal trække sig.

Meddelelsen om den selvpåførte tænkepause kom, efter at der var blevet indledt en foreløbig efterforskning af hans hustru for mulig korruption.

Indtil mandag ville han tage en pause fra sine offentlige opgaver. Her vil premierministeren så meddele, om han fortsætter.

- Jeg må stoppe og tænke over, om jeg skal fortsætte med at lede regeringen eller give afkald på den ære, skrev Sanchéz i et brev delt på det sociale medie X.

Offentlige anklagere bad torsdag om, at den foreløbige efterforskning indstilles. Kun en dommer kan beslutte, om en formel efterforskning indledes. Men en anmodning fra anklagerne vil formentlig blive tillagt vægt.

Siden onsdag der været stilhed fra den normalt meget aktive premierminister.

Støtter af Sanchéz holder lørdag plakater til støtte op for premierministeren. "Spanien har brug for dig" og "Pedro, forlad os ikke" er nogle af budskaberne.

- Jeg håber, at Sanchéz mandag vil sige, at han bliver, siger Sara Domínguez, en konsulent i 30'erne, som tilføjer, at regeringen i hendes øjne har gjort gode ting for "kvinder, LGBT-samfundet og minoriteter".

Den foreløbige efterforskning blev indledt 16. april.

Forinden havde antikorruptionsgruppen Manos Limpias - hvilket betyder "rene hænder" - anklaget premierministerens hustru, Begona Gomez, for korruption.

Det er en domstol, som har indledt den foreløbige efterforskning af den spanske regeringsleder.

Ifølge det spanske medie El Confidencial undersøger de spanske efterforskere Gomez' forbindelse til private virksomheder, som har indgået statslige kontrakter og fået økonomisk støtte fra Spaniens regering.

Sanchéz har kaldt efterforskningen for "chikane" og en del af en kampagne mod ham og hans hustru, som føres af "medier under indflydelse af højrefløjen".

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU