Israel rammer syriske militærfaciliteter med missilangreb

19. MAR 2024 • 02:57UDLAND

Syrisk luftværn afværgede nogle af Israels missiler, men militære faciliteter blev ramt og har taget skade.

Syriske militærfaciliteter syd for hovedstaden, Damaskus, har natten til tirsdag taget skade, efter at Israel udførte et missilangreb mod adskillige militære mål i området.

Det oplyser Syriens forsvarsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters i en pressemeddelelse.

Syriens luftværn opsnappede israelske "missiler og skød nogle af dem ned," lyder det fra ministeriet.

Syrien befinder sig stadig i en blodig borgerkrig, som har raseret landet siden 2011.

Landets præsident, Bashar al-Assad, er støttet af Iran, som ikke anerkender Israel som stat, og som har det som mål at udslette den. Ayatollah Ali Khamenei har tidligere kaldt Israel for "regionens kræftsvulst", som må fjernes.

Kamphandlingerne mellem Israel og Syren er ifølge Reuters taget til, efter at Israel indledte en omfattende offensiv mod det palæstinensiske område Gazastriben, efter at den væbnede islamistiske bevægelse Hamas angreb Israel 7. oktober.

Flere iransk støttede grupper som for eksempel det libanesiske Hizbollah, Palæstinensisk Islamisk Jihad og houthibevægelsen i Yemen har angrebet Israel i sympati med palæstinenserne.

Angrebet 7. oktober fik for alvor konflikten mellem Israel og Hamas til at blusse op igen.

Ifølge de israelske optællinger var det omkring 1160 mennesker, som mistede livet, da hamassoldater brød over grænsen fra Gazastriben og angreb både militærfaciliteter og civile personer.

Blandt andet blev en stor gruppe unge dræbt af Hamas ved en musikfestival. Flere end 200 mennesker blev bragt tilbage til Gazastriben og holdt gidsel. Flere af gidslerne er stadig fanget i Gazastriben.

Israel iværksatte noget nær et øjeblikkeligt modangreb mod Gazastriben med et erklæret mål om at udslette Hamas.

Siden har flere end 31.000 mennesker mistet livet i det palæstinensiske område, hvor omkring 2,3 millioner mennesker bor på et område på størrelse med den danske ø Mors. Tallene kommer fra Gazastribens sundhedsmyndigheder, som ligger under Hamas' politbureau.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU