Flere israelere såret ved skudangreb på Vestbredden

28. MAR 2024 • 09:21UDLAND

En bevæbnet mads skød tidligt torsdag mod skolebus og biler på Vestbredden - mindst tre israelere blev såret.

En bevæbnet mand skød torsdag morgen mod forskellige køretøjer på den israelsk besatte Vestbred og sårede mindst tre mennesker i en skolebus - heriblandt en 13-årig dreng.

Det oplyser udrykningstjenester og lokale medier.

Israelske soldater blev sendt til området efter rapporter om skyderi mod forskellige køretøjer nær byen Jeriko.

Militæret har efterfølgende afspærret flere veje.

En 30-årig mand med flere skudsår er i kritisk tilstand, mens en 21-årig mand blev såret i mindre grad. Den 13-årige dreng blev såret af splinter fra ammunition.

Israelsk radio oplyser, at en maskeret og bevæbnet mand begyndte at skyde omkring klokken 7.00 torsdag morgen lokal tid. Han ramte skolebussen og en bil.

Volden er taget til på Vestbredden, siden Gazakrigen begyndte den 7. oktober med et Hamas-angreb inde i Israel, hvor omkring 1160 mennesker blev dræbt.

Over 440 palæstinensere er blevet dræbt af israelske styrker eller bosættere på Vestbredden siden krigens begyndelse.

Det fremgår af oplysninger fra Den Palæstinensiske Selvstyremyndighed, som har delvis administrativ kontrol på Vestbredden.

Mindst 17 israelske soldater og civil er blevet dræbt under angreb på Vestbredden i samme periode, siger de israelske myndigheder.

Allerede adskillige måneder før krigen i Gaza begyndte, eskalerede situationen på Vestbredden.

Fra begyndelsen af 2023 var der således en stigning i antallet af israelske militæroperationer og sammenstød mellem israelske soldater og palæstinensere i området.

Der er ikke direkte adgang fra Vestbredden til Gaza. Mellem det nordlige Gaza og den sydlige del af Vestbredden er der en stribe israelsk land, som er cirka 30 kilometer bred.

Mens Gaza ligger ud til Middelhavet, grænser Vestbredden op til Jordanfloden og Det Døde Hav.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU