FCM's dødbolde nedlægger Brøndby og åbner tæt guldkamp

5. MAJ 2024 • 20:18SPORT

FC Midtjyllands 3-2-sejr betyder, at fire hold er inden for tre point i toppen af Superligaen.

Spændingen i superligatoppen er for alvor spidset til, efter at FC Midtjylland søndag sejrede 3-2 hjemme i topbraget mod Brøndby.

Midtjylland-sejren betyder nemlig, at de fire øverste hold i Superligaen nu er inden for tre point.

Brøndby, der havde en gylden mulighed for at udbygge sin føring i ligaen, kom to gange tilbage efter at have været bagud, men kunne ikke modstå midtjydernes dødbolde.

Brøndby fastholder sin førsteplads, men har kun et enkelt point ned til FC Midtjylland og FC København, som de blå-gule møder hjemme i næste kamp. Midtjylland tager i næste runde imod AGF på hjemmebane.

Det var tydeligt, at Midtjyllands spilleplan var at gå ud med et højt pres mod Brøndby.

Det gav en masse dødbolde til midtjyderne, og efter bare otte minutter endte et rodet hjørnespark i fødderne hos FCM-anfører Henrik Dalsgaard, der sendte bolden i Brøndby-netmaskerne.

Der skulle dog ikke gå lang tid, før førerholdet i Superligaen svarede igen.

Kun tre minutter efter fik tilbagekomne Nicolai Vallys bolden tæt på mål, driblede på tværs af feltet og lagde bolden ind til 1-1.

Godt ti minutter senere endte en clearing i fødderne på Brøndbys Sean Klaiber uden for FCM-feltet.

Den rutinerede back tøvede, og det udnyttede FCM-kanten Dario Osorio, der snuppede bolden og havde en motorvej mod Brøndby-målet.

Her passerede chileneren sikkert Patrik Pentz til en ny Midtjylland-føring.

De 11.861 tilskuere på MCH Arena skulle få underholdning for hver en skilling. For bedst som man troede, at Midtjylland endelig havde fat, skiftede momentum igen.

Et fremragende Brøndby-angreb endte hos Ohi Omoijufuano i det lille felt, og han prikkede nemt bolden i mål.

Dermed var det lige ved pausen efter en stærkt underholdende første halvleg.

Brøndby blev ved med at spille bolden ud fra bagkæden, og det gav fortsat problemer i anden halvlegs begyndelse.

De blå-gule fik dog bedre fat, og nærmest hver gang de spillede sig ud af midtjydernes pres, førte det til gode chancer.

Midtjylland tog dog igen teten, og med den kom flere dødboldsituationer. Det udnyttede Franculino godt et kvarter før tid og skød midtjyderne på sejrskurs for tredje gang i kampen.

Dermed vandt FCM en hæsblæsende topduel, og Superligaens guldkamp er helt tæt.