Brøndby har godt tag på FCM: Vil angribe sig til guldet

5. MAJ 2024 • 07:30SPORT

Brøndby har gode erfaringer på det seneste mod FCM og vil søndag gå efter sejren på udebane i Herning.

Brøndby har gode erfaringer med FC Midtjylland før søndagens topbrag i Herning.

I de fire seneste indbyrdes møder - tre i denne sæson - har Brøndby således slået FCM, og Brøndby har ikke tabt i Midtjylland i lidt mere end tre år.

Det giver en god tryghed før søndagens vitale møde i femtesidste spillerunde.

- Det er altid godt at have gode erfaringer med til en kamp. Det giver noget tryghed at vide, at man kan slå modstanderne, men det bliver under ingen omstændigheder nemt, understreger Brøndby-træner Jesper Sørensen.

Det er blot to uger siden, at Brøndby slog FCM med 2-1, og i forårspremieren vandt Brøndby 1-0, selv om FCM spillede i overtal i størstedelen af kampen.

- Det har været tre meget forskellige kampe, og spørgsmålet er, hvordan denne bliver. Det vil vi selvfølgelig prøve at påvirke.

FCM tabte mandag med 0-3 i Silkeborg og er dermed fire point efter førerholdet Brøndby.

Derfor har FCM hårdt brug for en sejr for at genskabe kontakten, men Jesper Sørensen mener samtidig, at Brøndby har brug for tre point.

Uafgjort vil nemlig betyde, at FC København kan reducere Brøndbys forspring til to point før næste weekends derby på Brøndby Stadion.

- Det er også alt eller intet for os. Vi skal også ud og vinde. Vi kommer ikke til at spille efter et point for at holde Midtjylland bag os, for så kan der komme andre op, pointerer Jesper Sørensen.

Den belgiske højrestopper i Sørensens forsvar, Jordi Vanlerberghe, er enig.

- Det er vigtigt at angribe frem for at forsvare det, vi har. Det har vi talt meget om de seneste uger. Vores største styrke er heller ikke at forsvare.

- Holder vi os ubesejret gennem de sidste runder, er der matematisk set stor chance for, at vi vinder guld, men vi skal gå efter sejrene, siger Jordi Vanlerberghe.

Han kom til Brøndby i vinterpausen og ser frem til at spille om medaljer i de sidste afgørende runder.

- Jo tættere man kommer på målet, jo mere spændt bliver det hele. Det er nogle store runder, der venter, men vi skal ikke tænke for meget over det, siger belgieren.

Der er kickoff i Herning søndag klokken 18. To timer inden tager Silkeborg imod FCK.

Brøndby fører ligaen med 56 point foran FC Nordsjælland med 53, mens FCK og FCM begge har 52. FCN har dog spillet en kamp mere end konkurrenterne.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU