Kongeparret skal mødes med svensk statsminister under statsbesøg

29. APR 2024 • 16:27INDLAND/KRIMINAL

Dronning Mary og kong Frederik skal på et todages statsbesøg i Sverige. Det er parrets første statsbesøg.

Kongeparret skal mødes med den svenske statsminister, Ulf Kristersson, når det er på statsbesøg i Sverige mandag 6. maj og tirsdag 7. maj.

Det fremgår af det officielle program for besøget, som er blevet offentliggjort mandag.

Det er det danske kongepars første statsbesøg.

På besøget vil kong Frederik og dronning Mary blive modtaget af kongeparret af Sverige. Sammen vil de to kongepar deltage i en række besøg.

- Statsbesøget markerer de historiske bånd, det nære naboforhold og den tætte relation mellem de to kongelige familier. Besøget vil derudover markere, at Danmark og Sverige på mange områder står sammen om fremtidens udfordringer, skriver kongehuset på sin hjemmeside.

Statsbesøget indledes mandag 6. maj, hvor det danske kongepar ankommer sejlende med skibet "Vasaorden" til Skeppsbron ved Kungliga Slottet i Stockholm klokken 10.45.

Her vil kongeparret blive ledsaget af kronprinsesse Victoria og prins Daniel af Sverige.

Senere mandag skal det danske kongepar besøge det svenske parlament, Riksdagen, for at mødes med Riksdagens formand, Andreas Norlén.

Herefter går turen til bygningen Rosenbad, der blandt andet huser det svenske statsministerium, for at mødes med Ulf Kristersson.

Under et besøg på Kungliga Tekniska Högskolan skal de to kongepar overvære en paneldebat med den danske astronaut Andreas Mogensen og de to svenske astronauter Christer Fuglesang og Marcus Wandt.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V), udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) og erhvervsminister Morten Bødskov (S) vil ledsage kongeparret og deltage i forskellige aktiviteter under statsbesøget

Senere i maj skal det danske kongepar på statsbesøg i Norge.

Her er det norske kongepar, kong Harald og dronning Sonja, vært for en gallamiddag på det kongelige slot i Oslo. Det fremgår af det norske kongehus' hjemmeside.

Efter besøg i Sverige og Norge er det planlagt, at det danske kongepar skal besøge Færøerne og Grønland. Det bliver om bord på kongeskibet "Dannebrog" i juni og juli.

Kong Frederiks første udlandstur efter tronskiftet gik til Polen. Her var han i forbindelse med et erhvervsfremstød fra 31. januar til 2. februar.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU