S-medlemmer klager over udlændingeordfører til hovedbestyrelsen

23. APR 2024 • 13:47ERHVERV/POLITIK

Frederik Vad (S) er kommet under beskydning fra egne rækker. Kritiske socialdemokrater har sendt brev.

Socialdemokratiets hovedbestyrelse har modtaget et brev fra en række partimedlemmer, der er utilfredse med en række indvandrerkritiske udtalelser fra udlændinge- og integrationsordfører Frederik Vad (S).

Det skriver DR.

Der er tale om 18 navngivne underskrivere, herunder ti byrådsmedlemmer. Dertil står den socialdemokratiske partiforening i Ballerup som afsender på brevet, kan DR fortælle.

Frederik Vad har udtalt, at indvandrere i nogle tilfælde godt kan modarbejde danske værdier, selv om de har både job og bolig og umiddelbart kan virke velintegrerede.

Musa Kekec (S), der er medlem af kommunalbestyrelsen i Ballerup Kommune, siger til DR, at Vad stigmatiserer en stor befolkningsgruppe, som bidrager positivt til Danmark hver dag:

- Og det bryder vi os ikke om. For det skaber en myte om, at integrationen har fejlet, og at det fremover ikke er nok at tage sig en uddannelse, at tale dansk, at bidrage til samfundet og at have et arbejde - men at der skal mere til.

Talen, hvori Frederik Vad kom med de udtalelser, der altså nu skaber debat, blev holdt i Folketingssalen tidligere i april. Her talte Frederik Vad om en ny erkendelse i udlændingedebatten, altså at man godt kunne have job, bolig og se velintegreret ud og samtidig arbejde på at undergrave danske værdier.

Det er ikke kun de socialdemokratiske medlemmer, der er blevet stødt over talen. Det meddelte også Moderaternes udlændingeordfører, Mohammad Rona, til DR, at han var blevet efter talen.

Frederik Vad siger til DR, at han er trist over, at nogle i partiet mener, at han har sagt noget forkert. Men han fastholder, at der ikke er sket en forandring i Socialdemokratiets linje på udlændingespørgsmålet i årevis.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU