Spytklat og regnvejr trak overskrifterne
Der blev serveret meget regnvejrskaffe foran Speakers Corner fredag. Foto: Anders Liljeroth

19. JUN 2016 • 11:28FOLKEMØDET • AF ANDERS LILJEROTH

Spytklat og regnvejr trak overskrifterne

Inden Folkemødet er slut, har et mediebureau allerede nu et bud på hvilke historier der blev mest omtalt i medierne ved dette års møde. Og det blev altså ikke kun den politiske del der trak læsere til.

De temaer, der endte med at skabe mest opmærksomhed i medierne, har nemlig været begivenheder, som ikke har været styret direkte af folkemødeaktørerne.

Således stjal spytklatten mod Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, dagsordenen som den begivenhed, der fik mest omtale i medierne, viser en opgørelse fra mediebureauet Retriever.
På andenpladsen kommer regnvejret.

Men på trods af regnvejret på Folkemødets anden dag, har det været et særdeles vellykket år, siger Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), der selv indtager en tredjeplads på listen over Folkemødets mest citerede personer.

- Selv i regnvejret blev folk ved med at gå rundt i teltene og lytte. Det er meget opløftende at mærke, hvor engagerede folk er i det samfund, de er en del af, siger Winni Grosbøll.

- Der var lidt færre mennesker fredag, og det kan jeg sådan set godt forstå, men til gengæld var der så lidt flere lørdag. Det er dansk sommer, og det forholder vi os til, og det er gået ganske fint, siger hun.