Målet er 200 anparter: Østerlars kæmper for en købmand

Målet er 200 anparter: Østerlars kæmper for en købmand
Hvis lokalsamfundet kan skaffe den tilstrækkelige opbakning, kan Min Købmand være på vej til Østerlars. Foto: Dagrofa
NYHED | 18. MAR 2024 • 11:00
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
18. MAR 2024 • 11:00

Borgermøde skal vise, om der er opbakning til at åbne en Min Købmand.

Beslutningen om at lukke byens brugs er truffet, og nu handler det om at skabe det økonomiske grundlag for at åbne en købmand i Østerlars. Der er forhandlinger i gang med dagligvarekoncernen Dagrofa, og et borgermøde tirsdag skal vise, om der er den nødvendige opbakning til, at planen kan føres ud i livet.

Håbet er, at der dukker lige så mange op til borgermødet som til Østerlars Sports komedie, der lørdag trak fuldt hus i gymnastiksalen i Multihuset, fortæller Allan Hallin, som er talsmand for det borgerinitiativ, som arbejder for at åbne en Min Købmand.

– Der skal tegnes mindst 200 anparter for at muliggøre initiativet. Og det er ikke umuligt, lyder det fra ham og projektchef Tonny Holm Jensen i Dagrofa i en pressemeddelelse.

Tonny Holm Jensen vil holde et oplæg for deltagerne i borgermødet, hvor der også bliver mulighed for debat samt at tegne anparter.

Borgermødet begynder klokken 19. To timer tidligere foregår et andet møde, som også kan blive afgørende for at skabe det nødvendige fundament for Min Købmands indtog i Østerlars. Mødet er for virksomheder, som kan have interesse i at høre om projektet og eventuelt give tilsagn om støtte.

Kan man ikke komme på dagen, vil der være mulighed for at deltage på et senere møde, fortæller Allan Hallin.

I Lyne i Vestjylland lukkede den lokale brugs i juni 2023. Siden har 158 anpartshavere skudt 942.000 kroner i en ny dagligvarebutik, som efter planen åbner den 1. juni i den tidligere brugs, fremgår det af Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Det er det, Østerlars ønsker at genskabe.