16. DEC 2017 • 05:26UDLAND

Kraftigt jordskælv i Indonesien koster to personer livet

Flere bygninger er styrtet sammen i Indonesien, efter jordskælv ramte ud for Java. To er omkommet.

Et kraftigt jordskælv i Indonesien har kostet to mennesker livet og kvæstet syv andre.Det oplyser en talsmand for landets katastrofeberedskab lørdag.

Den Amerikanske Geologiske Undersøgelse (USGS) har beregnet skælvets størrelse til 6,5.Det indtraf i en dybde på 91 kilometer få hundrede meter fra kysten på det vestlige Java.Flere bygninger er kollapset eller ødelagt i en række byer i den centrale og vestlige del af Java.

- Huse og andre bygninger er ødelagt i mange områder, siger talsmanden for Indonesiens katastrofeberedskab, Sutopo Purwo Nugroho, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ødelæggelserne har blandt andet ramt byen Tasikmalaya og flere andre områder på den vestlige del af Java.Myndighederne udsendte tsunamivarsel for dele af Javas kystlinje, men kunne ophæve det igen efter omkring to timer.Indonesisk tv viste billeder af tung trafik på de veje, der fører væk fra kystområderne.

Skælvet ramte fredag kort inden midnat lokal tid og fik mennesker i flere dele af Indonesien til at løbe ud i gaderne i panik.En serie efterskælv var med til at forstærke panikken, rapporterer Reuters.Rystelserne kunne mærkes i 20 sekunder i hovedstaden Jakarta og omkringliggende byer og landsbyer, siger Nugroho.Et hospital i byen Banyumas, der ligger centralt på Java, blev ødelagt. Omkring 70 patienter måtte evakueres fra bygningen.- Flere hospitaler blev beskadiget, og derfor måtte patienter modtage behandling udenfor, siger talsmanden.Tidligt lørdag morgen lokal tid har Indonesiens meteorologiske og geofysiske institut registreret et nyt kraftigt skælv syd for Java. Ifølge instituttet er der ingen risiko for en tsunami.Java er Indonesiens mest tætbefolkede ø og hjem for over halvdelen af landets 250 millioner indbyggere./ritzau/

22. JAN 2019 • 15:40 FOR ABONNENTER

Lægernes formand: Regeringens plan er fornuftig

22. JAN 2019 • 14:54 FOR ABONNENTER

Her er chefen på deltid

22. JAN 2019 • 14:20SPORT

Skuffende indsats af Anna Holm

Mest læste

21. JAN 2019 • 18:07SPORT

Lund beskrives som et scoop

19. JAN 2019 • 19:17 FOR ABONNENTER

Frederik føler sig klar til Superligaen