Skal man investere i bitcoins i 2019?

SPONSERET AF COINBOX.DK

Skal man investere i bitcoins i 2019?

Argumenter for og imod investering i kryptovalutaer

Det kommer bag på de fleste, men bitcoin har netop fejret sit første 10-års jubilæum sidste efterår. Den omdiskuterede og revolutionerende kryptovaluta har både fortalere og modstandere, ligesom der er vidt forskellige opfattelser af, om det er klogt at opkøbe valutaen som investeringsobjekt.

Overvejer du at investere i bitcoins, bør du sætte dig grundigt ind i argumenterne for og imod køb og salg af bitcoins, da det som al anden investering kræver tilbundsgående viden og tålmodighed. Her bringer vi derfor en oversigt over de mest grundlæggende emner, du skal forholde dig til.

Regulationen af bitcoin og andre kryptovalutaer
Tilbage i 2017 steg kursen på bitcoin voldsomt og diskussionen om, hvordan man skal regulere kryptovaluta kom for alvor på dagsordenen i den globale finansverden. Da kryptovalutaer ikke reguleres af nationale pengeinstitutter som alle andre valutaer, og derfor har man indtil videre kunnet opleve voldsomme kursudsving på daglig basis - helt op til 10%!

I øjeblikket videreudvikles et sikkert system for regulering af bitcoin, så snart vil vi opleve en langt mere stabil kurs for bitcoins, og den fastere regulering vil dermed gøre opkøb af kryptovaluta til en fremtidsinvestering - ifølge fortalere. Uanset hvad, så vil udsigten til nye reguleringer sandsynligvis gøre handel med bitcoins mere populær i 2019, hvilket naturligvis medfører en stigende efterspørgsel. Argumentet imod investering vil derfor binde an til, at der kan være risiko for, at der skabes en finansiel boble baseret på den stigende interesse.

Blockchain er en revolutionerende teknologi
På trods af, at der findes over 1600 kryptovalutaer, så fokuserer medierne ufravigeligt på bitcoin. Grunden finder man i blockchain-teknologien, som udgør fundamentet for bitcoin, og som tusindvis af IT-virksomheder har en helt naturlig interesse i videreudviklingen af. Derfor kalder visse tech-giganter da også blockchain for den vigtigste opfindelse siden internettet, og den konstante videreudvikling som dybt nødvendig for fremtidens sikre transaktioner af data såvel som finansielle transaktioner.

En sikker investering?
Investering i valuta, herunder kryptovaluta, er den simpleste form for investering, men modstandere af køb og salg af fx bitcoins vil indvende, at man aldrig kan være sikker på at få rådgivning, der er til at stole på, når det kommer til de online valutatyper. Men tilgængeligheden af viden om investering i kryptovalutaer har nu aldrig været større, da tusindvis af dedikerede udviklere kun har interesse i at dele ud af deres viden, så blockchain-teknologien kan udforskes til bunds.

Der er pt over 10 mio. investorer i Coinbase, den ledende digitale wallet, og den store gruppe af investorer medfører kun større transparens i forhold til investering i bl.a. bitcoin.

Som med alle andre former for investering, bør man undgå at kategorisere noget som en “sikker investering”, for ingen kender fremtiden. Men ser du kryptovaluta som en del af fremtidens samfund og har de nye teknologier vakt din interesse, har du et godt udgangspunkt for at investere klogt.


Mest læste