Kan kryptovaluta udgøre en interessant investering for dig?

SPONSERET AF MININVESTERING.DK

Kan kryptovaluta udgøre en interessant investering for dig?

Kryptovaluta kan blive fremtidens betalingsmetode - Men skal du investere i det?

D. 17 december 2017 var ordet Bitcoin på alles læber, da værdien af en enkelt Bitcoin nåede sin hidtil højeste værdi med et tal så svimlende som 125.231 danske kroner. Sidenhen er værdien faldet og steget igen og på det seneste har værdien på valutaen taget et stort hop opad. Bitcoins er muligvis fremtidens betalingsmetode, så måske kan det betale sig at hoppe med på investeringsbølgen og sætte nogle penge i Bitcoins.

Bitcoins bliver handlet på forskellige børser, blandt andet på handelsplatformen eToro, og det er udbud og efterspørgsel, som sætter prisen på en Bitcoin. Hvis du overvejer at købe nogle Bitcoins med en økonomisk gevinst for øje, er det vigtigt først og fremmest at vide, at du potentielt kan miste hele din investering, hvis værdien på valutaen går i nul.

Dernæst kan du med fordel blive klogere på, hvordan du bedst investerer i Bitcoins og hvilke faldgruber, der er med en sådan investering, hvilket du kan gøre hos mininvestering.dk. Til en start kan du læse mere om, hvad Bitcoins egentlig er og hvorfor det blev udviklet til at starte med i denne artikel.

Historien bag Bitcoin
Til at starte med var hensigten med Bitcoins at skabe et betalingssystem og en valuta, man kan bruges i stedet kroner, euro eller dollars. Desuden var ønsket også at øge sikkerheden og privatiseringen omkring betalinger og transaktioner. Hvis Bitcoins bruges korrekt, er der et meget højt niveau af sikkerhed.

Derudover er Bitcoins ikke regulerede af en centralbank, som styrer kursen og så er de anonyme, da dine transaktioner ikke kan blive overvåget af banker eller regeringer. Bitcoins går ind under begrebet kryptovaluta, som er digitale valutaer, der fungerer uafhængigt af alt, der hedder regeringer og banker.

Bitcoin var den første kryptovaluta med sin lancering i 2009, men efterfølgende er der blevet kreeret hundredvis af andre typer kryptovaluta såsom Etherium og Ripple. Grunden til at Bitcoins har fået så meget opmærksom hænger først og fremmest sammen med, at de er steget så meget i værdi og har dermed gjort de første investorer meget, meget rige. Dernæst er det spændende at tale om Bitcoin, fordi opfinderen eller opfinderne bag valutaen er ukendt. Skaberen bag Bitcoin går under pseudonymet Satoshi Nakamoto, men ingen ved, hvem det i virkeligheden er.

I 2009 da Bitcoins blev skabt havde de ingen værdi, fordi der endnu ikke var blevet handlet med dem. Faktisk var det først i 2010 Bitcoins fik en værdi, da en amerikansk mand brugte valutaen til at købe en pizza.

Efter købet af denne efterhånden berømte pizza, som med Bitcoins nuværende værdi, ville have været meget, meget dyr, er der blevet gennemført mange flere transaktioner med Bitcoin. I Danmark kan man betale med den første kryptovaluta i mere end 50 forretninger og på verdensplan tages der imod valutaen i over 12.000 forretninger. Det er altså muligt at bruge valutaen i en vis udstrækning allerede, men om det bliver fremtidens eneste betalingssystem, kan kun tiden vise.

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet