Landbruget vil hverve unge gennem ny aftale
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

20. MAJ 2019 • 10:03 • AF MIE MØLBAK

Landbruget vil hverve unge gennem ny aftale

Bornholms Ungdomsskole og Bornholms Landbrug & Fødevarer har indgået en partnerskabsaftale, der på på sigt skal hverve unge til job landbruget.

Det fortæller direktøren for Bornholms Landbrug & Fødevarer, Thomas Bay Jensen, i en pressemeddelelse.

– Målet med partnerskabsaftalen er at skabe en kontakt mellem landbruget og de unge, som både kan åbne de unges lyst og interesse for et fritidsjob og senere en interesse for at vælge landbruget som erhverv, lyder det fra direktøren.

Konkret vil ungdomsskolen arrangere besøg på forskellige landbrugsbedrifter og skaber en forbindelse til Bornholms Landboungdom. Desuden skal partnerskabsaftalen skabe en form for udstillingsvindue, hvor fødevareerhvervet kan formidle fritidsjob og praktikpladser.

– Landbruget er altid glad for at få besøg og ser meget frem til, at der kommer endnu flere unge mennesker ud og lader sig inspirere hos vores dygtige landmænd på Bornholm, siger Thomas Bay Jensen.

Skolelederen for Ungdomsskolen og 10. klassecenteret, Groa Vinterberg Nissen, er glad for den nye aftale, der strukturerer samarbejdet.

– For at tiltrække de unge til aktiviteter er der ofte flere ting, der spiller ind. Dels handler det for de unge om at være en del af et fællesskab – hvem er jeg sammen med – dels handler det om indholdet – får jeg noget ud af det – og endelig handler det om en god underviser – en stærk relation til den voksne. For at imødekomme disse behov hos de unge er det nødvendigt at have noget at være fælles om og her er praksisbesøgene i landbruget et godt og konkret tilbud, udtaler hun i pressemeddelelsen.

Ungdomsskolen har kontakt med omkring 50 procent af de bornholmske unge mellem 12 og 17 år.

Mest læste

13. OKT 2019 • 10:37 FOR ABONNENTER

I Sverige er han Mr. 100 procent

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet