Valgkampen når nye højder
16-årige Niklas Stenbye, som er medlem af Venstres Ungdom, hænger den første plakat med Peter Juel-Jensen op. Foto: Torben Østergaard Møller

11. MAJ 2019 • 12:31 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Valgkampen når nye højder

Ved middagstid i dag, lørdag, blev det lovligt at hænge valgplakater til folketingsvalget grundlovsdag den 5. juni op med de forskellige kandidaters kontrafej på.

På Store Torv i Rønne stod Venstre Bornholm klar.
– Det er en vigtig dag, siger Tom Nielsen fra partiet, mens han holder skarpt øje med sit ur, her få minutter inden klokken slår 12.
– Når nu der er udskrevet folketingsvalg, vil vi meget gerne vise, at Venstre er et stærkt parti. Vi vil ud med budskabet så meget som muligt, og det er derfor, vi arrangerer plakatophængning, torvedage og andre ting. Så dagen i dag er vigtig – men dagen, da vi måtte hænge plakater op til EU-valget, var lige så vigtig.

I har mange hængende på torvet allerede, hvor der bare står V, fordi det har været tilladt i forbindelse med EU-valget, skifter I nu nogle af dem ud med et ansigt?
– Nej, vi vil gerne bibeholde dem også.
Hvor mange plakater skal I hænge op i dag?
– I Rønne 25 med Peter Juel-Jensen. Vi har også 25 til hver af byerne Hasle, Allinge og Nexø.

Det er, som om I har sat jer på næsten samtlige lygtepæle her på torvet?
– Ja. Når nu de var ledige, hvad gør man så? Man tar dem. Når de andre partier ikke ønsker at få noget op i lygtepælene, så gjorde vi det jo.
Er der noget med, at I har haft en stiltiende aftale om, at socialdemokraterne tager den ene ende af torvet, og I tager den anden?
– Ja, det har vi haft før i tiden. Men Socialdemokratiet var her ikke, og hvad gør man så? Så tar man det, der er bedst – hele vejen igennem.

Jeg kan se, I har et ungt partimedlem med ud at hænge plakaterne op?
– Ja, det er så dejligt, at vi har fået vores VUere med ud. Det glædede mig også meget, da vi havde Morten Løkkegaard fra Europa-Parlamentet til debatmøde i Aakirkeby-Hallerne, at der mødte seks VUere op. Og jeg har fået en aftale med dem om, at til Folkemødet giver de også et nap med. Det er rigtig godt ... så, nu mangler der to minutter, til vi starter vores ophængning!

Lidt herfra står Morten Riis fra Enhedslisten og nyder solskinnet i ro og mag. Han har ikke travlt med at bakse med plakater.
Hvorfor mon ikke?
– Vi hængte vores plakater op allerede i sidste weekend, siger han og misser med øjnene mod solen.

Er det ikke snyd?
– Nej, det er det ikke, for vi har jo ikke ansigter på vores plakater. Fordi vi er så kollektivistiske, får vi faktisk en uges forspring, siger han med en fornøjet latter.


19. AUG 2019 • 18:05 FOR ABONNENTER

Pladsen i 3. division blev sikret med hiv og sving

19. AUG 2019 • 16:42 FOR ABONNENTER

Mandagens leder: Vil han også købe Bornholm?

Mest læste

19. AUG 2019 • 18:05 FOR ABONNENTER

Pladsen i 3. division blev sikret med hiv og sving