Træ fra den tidligere skole er blevet til en gave til byen
Foto: Jens-Erik Larsen

11. MAJ 2019 • 15:54 • AF HOLGER LARSEN

Træ fra den tidligere skole er blevet til en gave til byen

Søndergaard Nedrivning A/S fra Frederikssund på Sjælland, der har stået for nedrivningen af de tomme bygninger på Klemensker Skole, har givet Klemensker en gave.

Gaven er en del af en stolpe fra en af de lærerboliger, der blev revet ned. Stolpen er blevet forarbejdet til en vinreol med et bornholmskort, hvorpå Klemensker Skole er plottet ind.

Gaven har fået plads i Klemenskers lokalhistoriske arkiv, der har til huse på den tidligere skole.

Søndergaard skriver på sin hjemmeside, at man hvert år producerer mere end 300.000 tons affald, hvoraf mere end 90 procent bliver genbrugt på den ene eller anden måde. Byggematerialer fra de bygninger, der er revet ned i Klemensker, får nyt liv flere steder på Bornholm. Nogle af materialerne bliver eksempelvis brugt til byggerier af en udestue, et værksted og en lade.

Søndergaard bruger også noget af affaldet til under navnet og mærket ReDo at producere møbler, brugskunst og meget andet, som bygherren kan få glæde af mange år fremover.

”Med ReDo laver vi en kortlægning omkring bedre udnyttelse af byggematerialer fra de enkelte nedrivningsprojekter. Det kan være et gulv, der bliver til et bord, en stol eller en bænk. Det kan være bjælker, der bliver til vinholdere eller noget helt andet. I dette univers er det kun fantasien, der sætter grænsen”, skriver Søndergaard.
19. AUG 2019 • 18:05 FOR ABONNENTER

Pladsen i 3. division blev sikret med hiv og sving

19. AUG 2019 • 16:42 FOR ABONNENTER

Mandagens leder: Vil han også købe Bornholm?

Mest læste