Jess Persson var i Jem og Fix da valget blev udskrevet

7. MAJ 2019 • 14:33FOLKETINGSVALG 2019 • AF JAKOB MARSCHNER

Jess Persson var i Jem og Fix da valget blev udskrevet

Folketingskandidat Jess Christian Persson (DF) glemmer nok ikke lige med det første, hvor han befandt sig, da folketingsvalget blev udskrevet.

– Jeg var i Jem og Fix for at købe bræddebolte, fordi jeg har et renoveringsprojekt med min hestetrailer. Jeg havde en aftale med en journalist fra Kristeligt Dagblad, som jeg talte i telefon med. Han skulle komme herover på torsdag, men så sagde han pludselig: "Jeg tror, at han udskriver valg nu", fortæller Jess Christian Persson.

Han erklærer Dansk Folkeparti klar til valgkamp og valg og har det fint med, at valget finder sted på grundlovsdag den 5. juni.

– Vi vidste jo, at det ville komme. Jeg troede så, at det blev sammen med valget til Europa-Parlamentet. Men jeg synes, at det er glimrende, at det bliver den 5. juni. Om det bliver den 5., 16. eller 17. juni er jo ellers ét fedt, siger han.

– Så får vi heller ikke valg hen over Folkemødet. Det synes jeg også er udmærket. Men vi kan selvfølgelig komme i en situation, hvor vi ikke har en regering under Folkemødet.

Jess Christian Persson ser fordele i, at valgkampen bliver længere end sædvanligt.

– Det giver noget ekstra tid og gør, at valgkampen måske ikke bliver så kompakt. Vi kan komme mere ud og snakke med borgerne. Alligevel skal det nok blive lidt kaotisk, fordi vi i en del af tiden også har Europa-valgkamp. Så borgerne skal nok få deres dosis af politikere, siger han.

– Det er godt, at vi ikke får tre uger med Europa-valgkamp og så tre uger med valgkamp til Folketinget lige bagefter. Nu får vi en måneds tid med valgkamp. Der bliver mulighed for at afvikle parlamentsvalget og så gå ind i slutspurten før folketingsvalget.

– Vi havde gjort klar til en valgkamp på 20-21 dage, men om det bliver tre eller fire uger er ikke så afgørende for os. Men jeg har hele tiden gået og sagt, at jeg troede, at der ville ske noget i dag, siger Jess Christian Persson.

Modsat folketingsmedlemmerne Lea Wermelin (S) og Peter Juel-Jensen (V) skal Jess Christian Persson nu i gang med at få valgkampen til at hænge sammen med sit arbejde ved Molslinjen.

– Nu samler vi tropperne, selvom det nu mager sig sådan, at vi først må hænge plakater op på lørdag. Men vi skal i gang med at planlægge debatter, og jeg skal have koordineret med mit job, siger han.

– Vi har til dels en slagplan liggende. Opgaverne er fordelt, men i forhold til nogle besøg og debatter har nogle af arrangementerne været svævende, fordi vi ikke har vidst, hvornår valget ville komme.

Valgdagen grundlovsdag er altid stor for Dansk Folkeparti. Og at grundlovsdag også bliver valgdag i år får ingen betydning for DF's fejring af Danmarks nationaldag.

– Det er lidt atypisk med et valg på Danmarks nationaldag, men det er jo også udmærket. Min formand (og hustru Linda Kofoed Persson, red.) ringede og spurgte, om vi så skulle aflyse vores grundlovsmøde. Men det gør vi selvfølgelig ikke. Vi gennemfører grundlovsmødet, som vi hele tiden havde planlagt. Med et valg grundlovsdag kan folk også først gå til grundlovsmøde og så hen og stemme eller omvendt, siger Jess Christian Persson.

Mest læste