5 råd som sparer dig mange penge på bilreparationer

SPONSERET AF AUTOPARTS24.DK

5 råd som sparer dig mange penge på bilreparationer

Det er dyrt at eje egen bil, og det er især dyre bilreparationer, som kan gøre en bilejer nervøs. Heldigvis er der nogle nemme tips, som kan gøre det billigere at få repareret din bil. Vi har samlet de bedste og nemmeste råd her.

1. Lær at lave de nemme reparationer selv
Selv en hurtig tur på værkstedet kan nemt blive dyr, og du kan spare rigtig mange penge på bilreparationer, hvis du lærer at lave nogle af de nemmeste reparationer selv.
Hvis du ikke tidligere har prøvet at arbejde med biler, så vil du sandsynligvis blive overrasket over, hvor mange ting du kan lave selv. Mange reparationer er ikke svære, og du kan finde guidevideoer online.
Når du lære at lave enkle bilreparationer selv, så vil du også lære din bil bedre at kende. Det er en nyttig egenskab, som kan spare dig for mange penge i længden.

2. Vælg brugte reservedele, når det er muligt
De fleste vælger automatisk nye reservedele, når deres bil skal til reparation, men det er ofte helt unødvendigt.

Der bliver kasseret rigtig mange biler i Europa hver eneste dag. Mange af disse biler er gamle, men der sidder også forholdsvis nye reservedele i mange af disse biler, som kan genanvendes i en anden bil.
Du får en kvalitetsgaranti, når du køber brugte reservedele hos en autoriseret forhandler som Autoparts24.dk eller Autoparts24.eu. Det betyder, at reservedelene er grundigt kontrolleret, så du ikke går på kompromis med kvaliteten, når du køber brugt.

3. Vælg en populær bil
Mange glemmer at overveje prisen på reservedele, når de køber en ny bil. Der kan dog være mange penge at spare i løbet af bilens levetid, hvis du vælger en bil, som generelt har billige reservedele.

En god tommelfingerregel i forhold til prisen på reservedele er at populære biler har billigere reservedele. Det skyldes, at bilen er produceret i et større antal, hvilket sænker omkostningerne på både bil og reservedele.
Det er også værd at være opmærksom på, at biler fra eksklusive mærker generelt har dyrere reservedele end de mere billige mærker. Det er også værd at tage med i overvejelserne, når du køber din næste bil.

4. Undgå dieselbiler
Det er billigere at fylde tanken, hvis du har en dieselbil, men dieselbiler er generelt også dyrere at reparere end benzinbiler.

Hvis du gerne vil være prisbevidst i forhold til reparationerne på din bil, er det en god idé at overveje grundigt, om det kan betale sig for dig at købe en dieselbil. Der er nemlig også mange andre fordele ved benzinbiler.
For nogen kan det stadig betale sig at vælge en dieselbil, og det er i høj grad en vurdering, som du selv må lave. Det er dog en god idé også at overveje nogle af de mere moderne alternativer – for eksempel hybridbiler.

5. Pas godt på din bil
Det absolut bedste råd til at gøre din ture på værkstedet billigere er at passe godt på din bil. Det betyder blandt andet, at du bør prioritere at parkere din bil i læ for vind og vejr, men derudover er det også en god idé at være opmærksom på din kørsel.

Mange påfører deres bil unødvendigt slid, fordi de ikke kører hensigtsmæssigt. Det er for eksempel en almindelige fejl at mange ”kører på koblingen”, hvilket slider meget på bilens gearkasse. Gearkassen er én af de dyre ting at reparerer, og derfor bør du passe godt på den.

Hvis du vil blive bedre til at passe godt på din bil, kan du finder masser af gode råd online. Det kan også hjælpe din benzinøkonomi, så du kommer længere på literen.


Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet