Uddannelse flytter ind på campus
Foto: Berit Hvassum

3. APR 2019 • 19:41 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Uddannelse flytter ind på campus

Det bliver med fuld panoramaudsigt til alle øens uddannelsesmuligheder, når de første unge bornholmere i august begynder på den helt nye Forberedende Grunduddannelse Bornholm (FGU). Bestyrelsen for FGU Bornholm har nemlig besluttet, at den nye institution skal have adresse på Campus Bornholm.

Det oplyser Cathie Westh, leder af FGU-Bornholm, i en pressemeddelelse.

FGU Bornholm overtager i første omgang de lokaler, hvor BornPro i dag har til huse. Lokalerne skal ombygges i løbet af sommeren og over en årrække vil også tilstødende lokaler blive inddraget.

FGU Bornholms formand, Erik Lund Hansen, forklarer, at indflytningen hos Campus Bornholm kommer til at foregå i flere faser. Derfor vil der i en periode fortsat være FGU-aktiviteter på Sandemandsvej i Rønne og i Nexø.

Ved start af FGU Bornholm forventes cirka 75 årselever. Over en årrække forventes elevtallet at stige til cirka 100 årselever. Målgruppen er unge under 25 år, som ikke er i uddannelse eller i beskæftigelse. FGU-Bornholm skal hjælpe dem videre, så de kan blive parate til at starte en ungdomsuddannelse eller komme i beskæftigelse.

Det har længe været et udtalt ønske for både Campus Bornholms og FGU-Bornholms bestyrelse, at placeringen af FGU understøtter et tæt samarbejde mellem den nye institution og Campus Bornholm, som bliver aftager af en stor andel af FGU-eleverne.

Cathie Westh forklarer, at oprettelsen af FGU skal styrke og forenkle indsatsen over for de unge, som ikke følger den lige vej efter grundskolen. Tanken er, at de efter endt FGU fortsætter videre til en af uddannelserne på Campus Bornholm eller kommer direkte i beskæftigelse i det bornholmske erhvervsliv.

– Derfor er placeringen helt oplagt. Når vi bor ved siden af campus, bliver sammenhængen af samarbejdet ligefrem fysisk. Vores elever får jo mulighed for at se ind i den fremtid, der måske venter dem. Det kan for nogen være med til at øge deres motivation og dermed deres mulighed for at klare sig godt, siger Cathie Westh.

Direktør for Campus Bornholm Inge Prip fremhæver, at Campus Bornholm kan tilbyde adgang til en række værksteds- og idrætsfaciliteter og dermed bidrage til, at FGU-eleverne får gode rammer for et stærkt socialt, fagligt og pædagogiske miljø. Eleverne får desuden mulighed for at deltage i forskellige fælles sociale, sportslige og kulturelle aktivitetstilbud i campus-regi.

– Jeg ser frem til et tæt samarbejde med den nye FGU-institution. Vi har en fælles opgave i at få flest muligt elever godt videre i ungdomsuddannelsessystemet, og så giver det rigtig god mening, at FGU-eleverne også har nem adgang til at se ungdomsuddannelserne an, siger Inge Prip.

Campusfællesskabet inkluderer i forvejen Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole, Københavns Professionshøjskole og Cphbusiness.

SENESTE NYHEDER

25. AUG 2019 • 17:54 FOR ABONNENTER
Avlere og eksperter er enige: Majsen er rekordstor i år

MEST LÆSTE BORNHOLM

24. AUG 2019 • 11:52 FOR ABONNENTER
Her er byforeningens yndlingsidé til et nyt Rønne
24. AUG 2019 • 09:19 FOR ABONNENTER
Bornholmsk keramik oplever en ny guldalder
25. AUG 2019 • 00:17 FOR ABONNENTER
Dramatisk første afsnit af bornholmernes historie
24. AUG 2019 • 19:53 FOR ABONNENTER
Bornholms frugtavlere er udfordret: Høsten ser ikke god ud
24. AUG 2019 • 11:52 FOR ABONNENTER

Her er byforeningens yndlingsidé til et nyt Rønne

24. AUG 2019 • 09:19 FOR ABONNENTER

Bornholmsk keramik oplever en ny guldalder

Mest læste