Ocean Prawns køber halvdelen af Rønne-virksomhed: Klar til fabriksudvidelse
KH Maskinværksted oplyser, at ordrebogen bugner, og de forventer at fordoble medarbejderantallet. Foto: Kristoffer Linus Lauritzen

8. FEB 2019 • 10:16 • AF JAKOB NØRMARK

Ocean Prawns køber halvdelen af Rønne-virksomhed: Klar til fabriksudvidelse

Ocean Prawns investerer i KH Maskinværksted. Fremover ejer Nexø-virksomheden Ocean Prawns halvdelen af KH Maskinværksted.

Det meddeler KH Maskinværksteds direktør, Claus Duevang.

– Det er med stor glæde, at jeg kan offentliggøre, at Ocean Prawns har købt sig ind i KH Maskinværksted, siger Claus Duevang i en pressemeddelelse.

KH Maskinværksted fremstiller blandt andet stålkonstruktioner og servicerer maskiner inden for industrien, trykluftanlæg, autolifte og benzintankinstallationer på Bornholm.

I dag afsættes 80 procent af produktionen til andre steder end Bornholm til forskel fra fem procent i 2014.

KH Maskinværksted har i et stykke tid været på udkig efter en investor, som kan gøre det muligt at udvide fabrikken og samle aktiviteterne under et tag.

"Fabrikken skal være dobbelt så stor, som det KH Maskinværksted har i dag, og sikre stabilitet til de kommende ordrer, der ligger og venter", skriver virksomhederne i pressemeddelelsen.

– Dermed bliver det endelig muligt at realisere den vækst og de ordrer, der venter. Samtidig glæder jeg mig til at kunne fokusere på drift og udvikling af KH Maskinværksted, da der nu er kommet ro på den finansielle del. At jeg desuden får en god sparringspartner og en professionel bestyrelse, ser jeg meget frem til, skriver Claus Duevang.

Underdirektør i Ocean Prawns Daniel Barslund tror, at samarbejdet vil gavne udviklingen på Bornholm.

– KH Maskinværksted og Ocean Prawns har det tilfælles, at vi gerne vil blive ved at udvikle Bornholm. Claus vil skabe arbejdspladser og vækst på øen, og det vil Ocean Prawns gerne hjælpe med at realisere, siger Daniel Barslund i pressemeddelelsen.

Der er pt. 25 ansatte hos KH Maskinværksted, men med de mange nye ordrer forventes dette antalle at fordobles de kommende år, meddeler Ocean Prawns og KH Maskinværksted i den fælles pressemeddelese.


SENESTE NYHEDER

15. OKT 2019 • 14:46 FOR ABONNENTER
Maria Hach godkendt som ny næstformand
15. OKT 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald
15. OKT 2019 • 13:46
Hammershus lyser op i aften
15. OKT 2019 • 13:43 FOR ABONNENTER
Bryggeri kan være på vej mod ny flot anerkendelse

MEST LÆSTE BORNHOLM

14. OKT 2019 • 08:53
Tre træer spærrede vejen

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet