Humlebier på vigtig mission får eget hotel
HYLDE-GØGEURT ER EN SJÆLDEN ORKIDÉ SOM VOKSER I KÅSEGÅRDSLØKKEN VED KLINTEBO. PRIVATFOTO

10. FEB 2019 • 21:04 • AF ANETTE VESTERGAARD

Humlebier på vigtig mission får eget hotel

Bornholms Landbrug laver bihoteller og planter blomster langs vejene for at forbedre livsbetingelserne for bierne. Nu følger Natur Bornholm efter med et mindre, men dog ligeså væsentligt projekt: Insekthoteller til humlebier.

Det er naturvejleder Hanna Piorska der har fået idén til at lave insekthoteller specielt rettet mod humlebier.

– Vi har en meget sjælden orkidé, Hylde-Gøgeurt, som vokser i Kåsegårdsløkken ved Klintebo i udkanten af Paradisbakkerne, og den kan kun bestøves af humlebier. Derfor fik jeg den idé, at vi i Naturklubben skal producere hoteller til disse humlebier og placere dem i Kåsegårdsløkken for at sikre orkidéernes overlevelse, fortæller Hanna Piorska.

Børnene samler delene

Naturklubben på Natur Bornholm er et tilbud til børn, der er medlem af Natur Bornholms Venner. Klubben samles hver måned i Naturklubbens værksted på oplevelsescenteret i Aakirkeby og arbejder med forskellig dyre- og naturrelaterede emner.

Søndag den 17. marts står der hotelbyggeri på programmet, og opgaven bliver at samle de elementer, som er gjort klar på forhånd og færdiggøre humlebiernes kommende boliger.

– Insekthoteller er små kasser, der skal bygges efter særlige mål. Så vi gør delene klar, og så er det børnenes opgave at samle hotellerne, siger Piorska.

Kåsegårdsløkken er fredet område, og Hanna Piorska har derfor indhentet tillladelse til at opstille humlebihotellerne fra regionskommunen og områdets ejer, Møller Fonden.

Når hotellerne er klar, vil Ole Holm Pedersen, skovfoged i Bornholms Regionskommune, hjælpe med at opstille kasserne i Kåseløkkerne.


SENESTE NYHEDER

23. AUG 2019 • 17:51
Klemensker får et madpakkehus
23. AUG 2019 • 15:54 FOR ABONNENTER
Dramatikeren bag Besat: Teater er en holdsport

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. AUG 2019 • 22:38
Kandis spiller til dansegalla

Mest læste