Bliv cykelpilot: Plejecentre vil bejle til unge på Campus
Projektledere fra Cykling uden alder hjælper plejepersonalet med at sætte fokus på cykelprojektet, så flere af de gamle kan komme ud i den friske luft. Foto: Berit Hvassum

3. FEB 2019 • 19:45 • AF JAKOB NØRMARK

Bliv cykelpilot: Plejecentre vil bejle til unge på Campus

Er det noget for jeres teenager at lære nogle gamle mennesker at kende og samtidig få motion og frisk luft?

Så kan det være, at en frivillig tjans som cykelpilot er sagen.

Som det er nu, bliver rickshaw-cyklerne på de bornholmske plejecentre brugt for lidt, og med hjælp fra foreningen Cykling uden alder forsøger koordinatorerne at hverve nye frivillige piloter.

På et temamøde i torsdags besluttede man at gøre reklame for det sociale koncept på Campus, hvor mange af øens unge færdes.

– Vi talte om at informere på Campus. Der skal jo nogle kræfter til at køre cyklerne, selvom de har batterier. Der er stor fokus på, at unge møder ældre, og det er en god måde at få rørt sig - og noget socialt, fortæller Vibe Petersen, koordinator for Cykling uden alder på plejecentret Lunden i Rønne.

I markedsføringen af konceptet, der blev udviklet i Danmark og gennem foreningen har spredt sig til udlandet, slår Cykling uden alder på muligheden for at lære sine naboer at kende.

På temamødet blev flere idéer til at øge kendskabet luftet. Blandt andet var personalet tændte på idéen om at deltage i motionscykelløbet Bornholm Rundt, da løbet kunne give rickshaw-tiltaget mere synlighed - bakkerne ved Gudhjem vækkede dog en vis bekymring.

Spørg fritidskonsulent
Hvis du har lyst - eller kender nogen, der kunne have lyst - til at være pilot, kan man kontakte frivilligkonsulent Birgitte Eybye på birgitte.eybye@brk.dk eller besøge frivilligbornholm.dk.

Her findes kontaktoplysninger til cykelkoordinatorerne på de fire plejecentre.

Cykling uden alder på Bornholm
Fire plejecentre på Bornholm er med i Cykling uden alder: Aabo i Aakirkeby, Toftegården i Hasle, Lunden i Rønne og Snorrebakken i Rønne.

I Hasle har de ingen piloter, og indtil for nylig har Lunden også manglet frivillige til at cykle ture. På Lunden har et par af medrbejderne af og til brugt cyklen.

På Snorrebakken og Aabo kommer der én eller to piloter.
Pårørende og plejepersonalet må gerne benytte cyklerne.

SENESTE NYHEDER

22. AUG 2019 • 18:47 FOR ABONNENTER
Forskere vil have bornholmere i tale: Hvad er livskvalitet?
22. AUG 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. AUG 2019 • 22:38
Kandis spiller til dansegalla

Mest læste