Rigspolitiet giver politiet ret: Basko skal aflives

14. NOV 2018 • 10:48 • AF MIE MØLBAK

Rigspolitiet giver politiet ret: Basko skal aflives

Schæferhunden Basko kommer ikke hjem til sin ejer igen. Han skal aflives. Det giver Rigspolitiet nu Bornholms Politi medhold i, efter Baskos ejer, Anja Thomsen, har klaget over politiets afgørelse.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Anja Thomsen har tidligere rejst kritik af politiets håndtering af sagen i Bornholms Tidende.

Politiet skiftede mening

Sagen startede 21. juni, da Basko skambed en mindre hund. Rigspolitiet beskriver Baskos adfærd som uacceptabel og farlig. I afgørelsen om aflivning lægger Rigspolitiet desuden vægt på, at en hundesagkyndig dyrlæge har vurderet, at Basko kunne gøre det igen.

Den pågældende dag havde Anja Thomsen gået en tur med Basko. Hun klikkede hunden af linen på vej hen mod hoveddøren til sin opgang i Rønne, men i stedet for at løbe hen til døren, vendte Basko rundt og angreb hunden Melli. Biddene medførte en 3-4 centimeter dyb og 10 centimeter lang flænge på Mellis bryst. Melli måtte også efterfølgende have amputeret en tå på den ene pote. Den lille hund blev ført i en flexline af et barn.

Politiet besluttede som følge af angrebet at anbringe Basko på dyrepensionen Hoglebjerg, men efter en undersøgelse af en hundesagkyndig dyrlæge fik han lov til at komme hjem igen. Dog pålagde politiet Anja Thomsen altid at lufte ham i fast line og med mundkurv på.

Det var dog en fejl, erkender politiet.

Politiet beklager

Fem uger senere blev Basko uden varsel hentet igen. Anja Thomsen beskriver forløbet som en følelsesmæssig rutsjebanetur. Hun er ked af det og kan ofte ikke overskue hverdagen på grund af sagen.
Anja Thomsen kritiserer i Bornholms Tidende politiet for pludselig at ændre mening i en sag, som hun havde fået at vide, var afsluttet.

Nu beklager politiet.

– Det er naturligvis beklageligt, at vi ikke traf den rigtige afgørelse i første omgang. Nu er der imidlertid rettet op på det, men vi har naturligvis forståelse for den følelsesmæssige rutsjetur, som hundeejeren har været igennem, siger anklager Helle Vibeke Severini fra Bornholms Politi i pressemeddelelsen.

Politiet skal efter hundelovens § 6, stk. 5 aflive en hund, hvis den ved overfald eller anden uacceptabel og farlig adfærd har skambidt et menneske eller en anden hund. Det er således ikke overladt til politiet at foretage et skøn af, om en hund skal aflives, hvis betingelserne i hundeloven ellers er opfyldt, påpeger politiet.

Anja Thomsen har nu mulighed for at indbringe Rigspolitiets afgørelse for domstolene ved et civilt søgsmål.

15. JUL 2019 • 08:08 FOR ABONNENTER

Samaritter har højsæson

15. JUL 2019 • 06:30 FOR ABONNENTER

Inge og Rudi kan fejre diamantbryllup: Vi er født positive

15. JUL 2019 • 05:47

Rønne får en whiskyfestival

14. JUL 2019 • 20:15 FOR ABONNENTER

Besøgstallet toppede til Miss Sild

Mest læste

13. JUL 2019 • 19:49 FOR ABONNENTER

Træneren savner opbakning til Nexøs nye projekt